Constructii & Imobiliare

Globalworth a ajuns la 250.000 de metri pătraţi de spaţiu de birouri amenajaţi în România: 50 de chiriaşi au beneficiat de amenajări în 12 dintre cele 16 clădiri de pe piaţa locală

Globalworth a ajuns la 250.000 de metri pătraţi de...

Autor: Roxana Rosu

13.02.2023, 10:54 185

 

 

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, unul dintre cei mai importanţi investitori în spaţii de birouri din Europa Centrală şi de Est, a atins un prag de 250.000 de metri pătraţi de spaţiu de birouri amenajaţi în România de la existenţa companiei până în prezent.

În total, 50 de chiriaşi din portofoliu au beneficiat de amenajări în 12 dintre cele 16 clădiri din România.

“Am trecut prin numeroase etapizări, iar în prezent ne concentrăm tot mai tare pe conceptele de smart building (soluţii PropTech, sisteme de control şi monitorizare pentru parametrii funcţionali care susţin obiectivele de sustenabilitate), birouri flexibile care să acomodeze co-working-ul şi să încurajeze starea de bine a angajaţilor. Post pandemie, cerinţele au suferit numeroase modificări. Acum dezvoltăm tot mai multe zone informale de lucru, spaţii de colaborare în echipă, amfiteatre, cafenele, zone de relaxare. Încurajăm culorile vii, jocurile, texturile calde, lumina. Altfel spus, spaţiul de birouri începe să se asemene tot mai tare cu spaţiul de acasă şi este gândit ca o aducere împreună a oamenilor, după o pauză în care ne-a lipsit extrem de tare prezenţa fizică”, a spus Raluca Ghica, Head of Globalworth Workplaces Romania.

Dennis Selinas, noul CEO la nivel de grup al Globalworth, a declarat în ianuarie, într-un interviu pentru Ziarul Financiar, că se pregăteşte de noi achiziţii în România în con­diţiile în care el estimează că scum­pirea finanţării va determina investitorii să vândă din asseturi.

„În următoarele 12-24 de luni are mai mult sens să cumperi decât să con­stru­ieşti. Achiziţii de clădiri de birouri inclusiv, ca parte a cererii din partea chiriaşilor care caută proiecte cât mai bune”, a spus Dennis Selinas.

Globalworth are autorizaţii pentru două noi clădiri de birouri în Bucureşti, dar anul acesta mizează tot pe industrial.

De-a lungul anilor, amenajările de birouri au trecut prin diverse prioritizări, sustenabilitatea câştigând tot mai tare teren.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO