Constructii & Imobiliare

JLL: Investiţiile în proprietăţi rezidenţiale noi în Bucureşti asigură printre cele mai mari randamente din regiune, de 5-7%

JLL: Investiţiile în proprietăţi rezidenţiale noi...

Autor: Roxana Rosu

09.06.2020, 11:35 425

Randamentul investiţiilor în proprietăţi rezidenţiale noi din Bucureşti variază între 5% şi 7%, cele mai bune niveluri, de 6,5%, fiind înregistrate la apartamentele aflate mai departe de centrul oraşului, în cartierele cu densitate mai mare, precum Dristor-Vitan, Berceni, Rahova, Crangaşi, potrivit JLL Bucharest Living Report.

În aceste zone, raportul dintre nivelul chiriei şi  preţul de achiziţie este cel mai bun, ceea ce asigura un randament atractiv pentru o astfel de investiţie.

Pe de altă parte, în zonele ultracentrale şi de nord, precum Herăstrău- Nordului, Kiseleff – Aviatorilor, Dorobanţi- Floreasca, Victoriei – Romană - Universitate şi Unirii randamentele sunt mai reduse, de 5% sau chiar mai puţin. Având în vedere preţurile de achiziţie care sunt mult mai mari decât în cartierele aglomerate.

”Cu toate acestea, chiar dacă au o rată de rentabilitate mai mică, majoritatea tranzacţiilor de investiţii rezidenţiale sunt înregistrate în zonele ultracentrale şi de nord. Acest interes poate fi explicat prin mai multe elemente. În primul rând, aceste proprietăţi au o valoare care se menţine în timp şi chiar creşte constant şi de asemenea, pot atrage chiriaşi de calitate pe un termen lung, ceea ce duce la un apetit mai mare pentru cei care sunt interesaţi să cumpere locuinţe în vederea închirierii. Dar, subliniez faptul că experienţa noastră pe această piaţă ne-a arătat că succesul investiţiilor rezidenţiale depinde de mai mulţi parametri şi de aceea cele mai bune strategii nu se pot baza doar pe influenţa randamentului ”, a declarat Andreea Hamza, senior director Living Department JLL Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO