Constructii & Imobiliare

Piaţa de lacuri şi vopsele decorative, în creştere pe fondul construcţiilor rezidenţiale noi

Piaţa de lacuri şi vopsele decorative, în creştere pe...

Autor: Departament Economic

08.05.2016, 14:43 656

„Urmărind activitatea primului trimestru, estimăm că şi în acest an sectorul (de lacuri şi vopsele decorative – n. red.) va înregistra o apreciere de circa 5% în termeni de valoare. Creşterea estimată va avea la bază consumul generat de proiectele de renovări DIY şi cererea exprimată de proiectele rezidenţiale noi, având în vedere că numai în Bucureşti, pentru 2016, se preconizează o creştere de 25% a numărului de locuinţe finalizate“, consideră Marius Văcăroiu, CEO al Policolor.

Compania, fosta Întreprindere de Lacuri şi Vopsele Bucureşti, a anunţat anul trecut că se pregăteşte să construiască o nouă fabrică în zona de vest a Capitalei, în apropierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, unde va produce atât vopsele decorative, cât şi pentru industria auto, pe un teren de 2,5 hectare.

Compania Policolor-Orgachim, din care face parte Policolor, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 56,3 mil. euro la nivel de grup, în creştere cu 6,7% comparativ cu anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO