Constructii & Imobiliare

Studiu: Cele mai căutate zone pentru închirierea apartamentelor în Bucureşti de către studenţi

Studiu: Cele mai căutate zone pentru închirierea apartamentelor în Bucureşti de către studenţi

Autor: Bianca Ciocotisan

27.08.2018, 13:29 772

Pe primul loc în preferinţele studenţilor în materie de chirii se află zona Dristor, unde nivelul chiriilor pentru o garsonieră variază între 230 şi 240 de euro.

„Deşi nu se află în imediata vecinătate a niciunui pol universitar, zona Dristor este prima în top datorită nivelului chiriilor, raportat la beneficii precum prezenţa în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 şi M3) care conectează cartierul la toate punctele majore de interes din Bucureşti, dar şi proximitatea faţă de două centre comerciale”, arată analiza.

Pe locul doi se află zona Grozăveşti-Politehnica, unde chiria garsonierelor variază între 250 şi 290 de euro.

„Este zona tradiţională a studenţilor din Bucureşti, unde se regăsesc şi cele două campusuri publice - Complexul Studenţesc Regie şi Complexul Studenţesc Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, Facultatea de Electronică & Telecomunicaţii, Facultatea de Psihologie şi Facultatea de Jurnalism, principalele beneficii fiind prezenţa a două staţii de metrou - Grozăveşti şi Politehnica, proximitatea faţă de Gara de Nord, centre comerciale, parcuri şi Grădina Botanică”, precizează studiul.

Următoarea zonă preferată de studenţi pentru închiriere este zona centrală Unirii-Universitate-Romană, unde garsonierele sunt cotate între 290 şi 310 euro.

Zona reuneşte cele mai mari centre universitare: Universitatea Bucureşti cu cele 13 facultăţi şi numeroase specializări (Litere, Drept, Filosofie, Istorie, Biologie, Chimie, Matematică, Fizică, Geografie etc), Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Academia de Studii Economice.

„De asemenea, proximitatea faţă de Centrul Vechi, polul distracţiei din Capitală cu numeroase cafenele, restaurante şi cluburi, proximitatea de Parcul Cişmigiu, dar şi trei staţii de metrou şi numeroase staţii de autobuze şi troleibuze, se numără printre prinicipalele beneficii. Totodată aceasta este şi cea mai scumpă zonă din Topul SIB”, apreciază sursa citată.

Pe locul patru se clasează zona Timpuri Noi, unde nivelul chiriilor pentru garsoniere variază între 280 şi 300 de euro.

În zonă se află un pol al universităţilor private - Universitatea Dimtrie Cantemir, Nicolae Titulescu şi Titu Maiorescu, cererea venind aici din partea unor studenţi cu bugete lunare peste medie. Proximitatea faţă de Parcul Tineretului şi Centrul Vechi, precum şi recentele investiţii în proiecte comerciale, conferă zonei o aură de exclusivism, analiştii apreciind că acesta fiind şi motivul pentru care preţurile sunt mai ridicate.

Ultima zonă din clasament este Eroilor-Ştirbei Vodă, unde nivelul chiriilor unei garsoniere variază între 255 şi 280 de euro.

Aceasta este o prelungire a zonei ultracentrale unde se regăseşte Universitatea de Medicină şi Farmacie cu patru specializări (Medicină, Medicină Dentară, Farmacie şi Moaşe & Asistenţă Medicală) şi Universitatea Naţională de Apărare.

„Prezenţa staţiei de metrou, proximitatea faţă de parcuri (Eroilor, Operei şi Cişmigiu), precum şi faţă de zona ultracentrală sunt principalele beneficii ale acestei zone ce ocupă locul 5 în topul prezentat”, spun realizatorii studiului.

Conform datelor Institului Naţional de Statistică, la nivelul anului 2017 în regiunea Bucureşti-Ilfov erau 33 de universităţi, cu 127.500 de studenţi.

AFACERI DE LA ZERO