Eveniment

100.000 de spectatori sunt asteptati la cursa auto Bucharest Challenge 2008

09.07.2008, 18:12 16

La cea de-a doua editie a evenimentului Bucharest Challenge sunt asteptati de catre organizatori, compania Bucharest Ring, peste 100.000 de spectatori, cu aproape 50% mai multi decat la editia de anul trecut, dintre care peste 4.000 vor fi straini.
Bucharest Challenge, in cadrul careia vor avea loc cursele de automobilism FIA GT, Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan, se va desfasura intre zilele de 22 si 24 august.
"Cursa FIA GT de anul trecut a fost televizata in peste 130 de tari si a fost vizionata de 800 mil. telespectatori la nivel mondial. Pentru acest an estimam 100.000 de spectatori, cu 30.000 mai multi decat anul trecut", a declarat Harmut Bayer, presedintele Bucharest Ring, compania organizatoare.
Bucharest Challenge este cel de-al treilea circuit stradal amenajat in Europa, dupa cel de la Monte Carlo si Valencia si este singurul in care concureaza masini din campionatul FIA GT, considerat a fi cel de-al patrulea ca importanta in lumea sporturilor cu motor dupa Formula 1, MotoGP si WRC - Campionatul Mondial de Raliuri.
La organizarea evenimentului din acest an participa in total 2.200 de angajati a 55 de companii.
Potrivit oficialilor, amenajarea traseului va fi demarata la inceputul lui august si va fi realizata pe timp de noapte pentru a nu afecta traficul. Din cauza accidentelor de anul trecut, virajele circuitului au fost modificate, pentru a reduce gradul de dificultate al traseului.
In acest an biletele se vor comercializa separat pentru fiecare zi in parte si vor avea preturi cuprinse intre 20 de lei pentru ziua de vineri, indiferent de grad (Platin, Gold sau Silver) si 115 lei pentru duminica la tribuna Platin, in conditiile in care spectatorii vor beneficia in fiecare dintre cele trei zile de cel putin opt ore de curse pe circuit. Cei ce vor dori sa viziteze si zona paddock-urilor (locul unde sunt garate si pregatite masinile) vor plati un bilet de 20 de lei in prima zi si de 40 de lei in a doua si a treia zi.
"In parcul Izvor va fi amenajata o zona de entertainment, unde va exista o zona dedicata simulatoarelor de Formula 1, dar si una de sport si tuning, unde va fi prezentata o masina de peste 1 milion de euro", a spus Bayer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO