Burse - Fonduri mutuale

Primele declaraţii ale conducerii Premier Energy despre listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Jose Garza, CEO: Avem angajamentul a patru investitori ancoră din România şi extern. Petr Stohr, CFO: Am avut întâlniri cu investitori din peste 20 de ţări, inclusive America de Nord

Primele declaraţii ale conducerii Premier Energy despre...

Autor: Liviu Popescu

08.05.2024, 11:26 2385

Conducerea furnizorului de gaze naturale Premier Energy (care intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti cu simbolul PE) a avut miercuri o conferinţă de presă la Hotel Hilton Garden Inn din Bucureşti în care a discutat despre oferta de listare, inclusiv planurile cu fondurile care vor fi obţinute prin majorarea de capital.

“Avem angajamentul a patru investitori ancoră cu privire la subscriere. Atât din România cât şi din străinătate, împărţiţi în mod egal”, spune Jose Garza, CEO al Premier Energy, grup care pe baza limitei superioare de preţ este evaluat în prospectul de listare la 2,8 mld. lei.

“Este începutul unei noi ere pentru noi. În ultimii ani, Premier a fost una dintre companiile energetice cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est”, spune el.

Petr Stohr, CFO, spune că în timpul turneului de prezentare a companiei a avut întâlniri şi discuţii cu investitori din peste 20 de ţări, inclusiv din America de Nord. “vedem România ca pe un hub energetic pentru regiune”.

Oferta de listare a Premier Energy a început pe 8 mai şi se va încheia pe 15 mai. Investitorii de retail au 20% şi pot subscrie la preţul maxim din ofertă de 21,5 lei. Ei au un discount de 5% aplicat în primele trei zile. Potrivit datelor agregate de ZF, în primele 90 de minute subscrierile se ridică la 304.000 de acţiuni, adică circa 6,4 mil. lei. Subscrierile pentru investitorii instituţionali – cei care vor da într-u final preţul IPO-ului – nu sunt publice.

Mai multe informaţii despre listarea Premier Energy, aici.