Eveniment

211 persoane sunt încă blocate la Urziceni. MAI a intervenit cu 2.000 de angajaţi şi 700 de utilaje

211 persoane sunt încă blocate la Urziceni. MAI a intervenit cu 2.000 de angajaţi şi 700 de utilaje

Autor: Mediafax

27.01.2012, 19:06 566

Ministerul Administraţiei şi Internelor a intervenit cu 2.000 de angajaţi şi cu 700 de mijloace de intervenţie pentru ajutarea persoanelor blocate din cauza ninsorilor şi a viscolului şi degajarea drumurilor, 211 persoane fiind încă blocate la Urziceni, zonă unde se ajunge dificil.

Secretarul de stat din Ministerul Administaţiei şi Internelor Mihai Capră a declarat, vineri seară, că 26 de drumuri naţionale sunt blocate, majoritatea fiind închise preventiv pentru asigurarea condiţiilor de deszăpezire.

Totodată, 25 de drumuri judeţene sunt blocate în prezent, situaţia acestora fiind importantă la nivel local şi urmând să fie rezolvată în cel mai scurt timp, a spus Mihai Capră.

O zonă foarte afectată rămâne Urziceni unde în continuare sunt cazate 211 persoane, accesul spre această zonă fiind dificil.

"Nu putem vorbi de autovehicule blocate, defluirea se face sub comanda poliţiei, maşinile îşi aşteaptă rândul pentru că se circulă pe un singur fir", a spus secretarul de stat din MAI.

Acesta a menţionat că alimentarea cu energie electrică este afectată în 131 de localităţi.

La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că 28 de persoane au fost evacuate cu cinci elicoptere ale MAI, din care cinci dedicate acordării de servicii SMURD.

Dintre cele 28 de persoane, 14 trebuiau să ajungă la şedinţe de dializă, unii fiind deja întârziaţi de două zile, ceea ce le punea viaţa în pericol, iar restul erau lăuze şi cu bebeluşii lor, un nou-născut în stop cardiorespirator, resuscitat şi transportat la Bucureşti, o persoană în şoc septic şi alta cu hemoragie digestivă superioară.

Cele cinci elicoptere SMURD au intervenit în 23 de cazuri din Călăraşi, două din Giurgiu şi câte unul din Ialomiţa, Buzău, Teleorman, Argeş, a mai spus Arafat.

"Acum seara nu mai aveam niciun caz în aşteptare. Mai era un caz în Constanţa şi un altul în Brăila, dar avem informaţii că sunt în curs de rezolvare cu ambulanţele şi mijloace ale Ministerului

Apărării. Avem cazul unei gravide care a născut acasă, în Constanţa, şi accesul este îngreunat, dar este în curs de rezolvare", a adăugat Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO