Eveniment

24 filiale ale societatilor CFR, la privatizare

01.09.2003, 00:00 14



Un numar de 24 de filiale ale societatilor comerciale din transportul feroviar vor fi privatizate, pana la 30 septembrie, prin licitatie cu strigare organizata la sediul Bursei Romane de Marfuri, a decis Guvernul printr-o ordonanta de urgenta aprobata in ultima sa sedinta.



Ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, a apreciat ca, in urma procesului de privatizare, vor fi mentinuti in functie doar 4.109 de salariati dintr-un total de circa 10.000 angajati cat au filialele, restul personalului urmand sa fie disponibilizat cu plati compensatorii.



Filialele care vor fi scoase la privatizare au ca atributii repararea vagoanelor de marfa sau de calatori, confectionarea uniformelor pentru persoanalul din sistem, intretinerea Palatului CFR.



Surse din Ministerul Transporturilor au declarat ca asociatiile constituite din salariatii societatilor respective vor putea participa la procesul de privatizare, prin cumpararea unui pachet de actiuni de pana la 10% din totalul actiunilor emise.



Pretul de vanzare a actiunilor catre salariati se va situa la acelasi nivel cu cel de adjudecare a pachetului majoritar.



Mitrea a mai afirmat ca a transmis la finele saptamanii trecute catre toate unitatile din transportul feroviar, cu exceptia celor de interventii feroviare, telecomunicatii si informatica, notificarile de disponibilizare a personalului, precizand insa ca Minsisterul Transporturilor va comunica luni, pentru fiecare filiala in parte, numarul total de posturi care vor fi desfiintate.



"Sper sa nu se ajunga la greva generala, dar nici nu pot face pasi inapoi si sa las sistemul in forma actuala", a spus Mitrea.



Sindicalistii de la CFR au oprit lucrul, joi, intre orele 07.00 si 09.00, protestand fata de esuarea negocierilor cu Ministerul Transporturilor privind, in special, numarul de posibili disponibilizati din sistem, ei amenintand chiar cu greva generala, pe care au programat-o pentru saptamana viitoare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO