Eveniment

3.000 de disponibilizări la CFR Marfă de la 1 iunie

Autor: Geanina Sandu

11.04.2011, 23:40 530

CFR Marfă a notificat sindicatele şi Inspecţia Muncii privinddisponi­bilizarea a 3.000 de salariaţi, chiar dacă cifra negociatăcu reprezen­tan­ţii angajaţilor era de 2.400, urmând ca de la 1iunie aceste persoane să rămână fără loc de muncă, a declaratliderul sindical Iulian Măntescu.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă IulianMăntescu a declarat că CFR Marfă a început în 8 aprilie notificareaorganizaţiilor sindicale şi a Inspecţiei Muncii privinddisponibilizările.

Măntescu a precizat că administraţia este obligată să aşteptezece zile calendaristice ca reprezentanţii angajaţilor să trimitămăsuri pentru evitarea acestor disponibilizări şi maximum 30 dezile răspuns de la IT, după care încep să fie date preavizele.

"Am convenit iniţial că se dau câte şase salarii minime peeconomie pentru fiecare disponibilizat, dar am înţeles că Guvernular fi aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru salarii compensatoriiîn diferite domenii, dar transporturile nu ar fi menţionate, ceeace ar crea din nou discriminare", a spus el.

Sindicaliştii şi conducerea CFR Marfă au semnat, la jumătatealunii februarie, noul Contract Colectiv de Muncă valabil pentruanul 2011, care prevede protecţie pentru salariaţii care urmează săfie disponibilizaţi prin sumele colectate din primele de vacanţă lacare renunţă toţi angajaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO