Eveniment

500.000 euro pentru teren de supermarket, in Tg. Jiu

30.06.2004, 00:00 51

O firma de constructii din Sibiu ofera aproape o jumatate de milion de euro pentru circa 15.000 de metri patrati de teren in Tirgu-Jiu pentru a construi un superpermarket, a declarat ieri viceprimarul Gabriel Sanda.
Acesta a afirmat ca Terra Invest SRL si-a manifestat interesul de a construi un complex cu profil alimentar pe o suprafata de doua hectare. Suprafata construita ar urma sa fie de 6.500 de metri patrati, la care se adauga spatiul pentru 325 de locuri de parcare. Investitia respectiva va duce la crearea a circa 130 de locuri de munca.
Consilierii locali au fost luni de acord cu vanzarea terenului, intrucat primaria ar urma sa vanda metrul patrat cu 30 de euro. Spatiul respectiv este situat pe malul Jiului, pe un teren viran, in zona fiind deja incepute lucrarile de constructie la un alt superpermarket.
Firma din Sibiu urmeaza sa cumpere restul de teren, circa 5000 de metri patrati, de la o persoana fizica.
Terra Invest mai este implicata in construirea unor asemenea hipermarket-uri in diferite orase din tara, in special in zona de vest, mentioneaza viceprimarul. Magazinele respective apartin unui concern german, care se adreseaza in special oraselor cu o populatie de 100.000 de locuitori.
In municipiul Tirgu-Jiu nu exista, deocamdata, nici un asemenea centru comercial, autoritatile primind doar in ultimul an propuneri din partea investitorilor pentru a demara astfel de investitii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO