Eveniment

6% din angajati din automotive din Timis raman fara slujbe

6% din angajati din automotive din Timis raman fara slujbe

La finele anului trecut in sectorul automotive din Timis lucrau 28.000 de oameni

27.01.2009, 20:13 28

Pana la finalul lunii martie vor fi disponibilizati circa 6% din totalul angajatilor din industria auto din judetul Timis, potrivit statisticilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Notificarile producatorilor de componente auto catre agentie arata ca, in primul trimestru, vor avea loc concedieri colective ce insumeaza 1.606 angajati, din totalul celor 28.000 care lucreaza in domeniu.
"La finalul lunii noiembrie 2008 in sectorul automotive lucrau 28.000 de oameni. Cifra poate sa difere acum fata de datele din noiembrie. In plus, trebuie sa luam in considerare si faptul ca pentru aceasta industrie pot lucra si alte companii care produc subansamble si au alt cod CAEN", a explicat Florin Unguras, consilier superior in cadrul AJOFM Timis.
Cei mai multi din angajatii ce vor fi concediati lucreaza in prezent la producatorul de tapiserii auto EYBL Automotive. Austriecii au notificat ca in urmatoarele doua luni aproape 1.000 de oameni, din totalul de 1.750, vor fi disponibilizati.
Programul de restructurare se va desfasura in trei etape si va dura pana la finalul lunii martie. Astfel, pana la incheierea lunii ianuarie vor fi disponibilizati 466 de oameni, urmati de 231 in februarie si 269 in martie. Compania a intrat pe piata locala in 1999 printr-o investitie greenfield in valoare de 10 milioane de euro in prima fabrica pentru tapiserii textile auto. A doua unitate de productie a fost construita un an mai tarziu pentru imbracarea in piele a volanelor. Pe locul doi in topul angajatorilor din industria auto ce vor realiza disponibilizari in Timis se situeaza Draxlmaier, care in cele cinci fabrici din Romania are 16.000 de angajati. Din fabrica de la Timisoara vor fi concediati 370 de oameni in luna martie. Compania are un plan de restructurare pentru 800 de posturi in primul trimestru.
Concernul german Kromberg & Schubert a anuntat o restructurare similara, din fabrica construita in 1999 la Timisoara urmand sa fie trimisi acasa 270 de angajati, circa 10% din personal. Compania mai detine o fabrica in judetul Sibiu.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO