Eveniment

Accident aviatic in Sicilia

08.08.2005, 19:45 35

Cel putin 13 persoane si-au pierdut viata intr-un accident aviatic petrecut in largul coastelor Siciliei, potrivit ultimului bilant dat publicitatii de amiralul Vicenzo Pace, comandantul portului Palermo. Aeronava, la bordul careia se aflau 39 de pasageri, efectua un zbor pe ruta Bari - Djerba, o statiune turistica tunisiana.

Echipele de interventie italiene au reusit salvarea a 23 de turisti, majoritatea avand rani deosebit de grave. Doua persoane, intre care si insotitorul de bord al avionului, sunt inca date disparute. Printre victime se afla si doi copii de 2 si, respectiv, 8 ani, au anuntat autoritatile italiene. Operatiunile de cautare a celor doua persoane disparute continuau duminica dimineata. O nava a marinei italiene si o vedeta a Pazei de Coasta au patrulat pe intreg parcursul noptii de sambata spre duminica in zona in care avionul incercase amerizarea, situata la circa 30 de kilometri de Palermo. Circumstantele in care s-a produs incidentul sunt inca neclare. "Avionul avea probleme la motor si a incercat sa efectueze o aterizare de urgenta pe aeroportul din Palermo", a declarat o purtatoare de cuvant a agentiei italiene pentru siguranta traficului aerian. In ciuda eforturilor pilotului, avionul s-a prabusit in mare. Pilotul aeronavei, Moez Bouguerra, a fost gasit mort, pe scaunul sau. Resturile cabinei pilotilor au fost remorcate pana in portul Palermo, unde au ajuns in cursul noptii. Ancheta asupra cauzelor accidentului va fi desfasurata de experti italieni, tunisieni si francezi, intrucat avionul a fost construit in Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO