Eveniment

Aectra se extinde pe pietele balcanice

07.06.2007, 19:59 151

Distribuitorul de produse pentru protectia plantelor Aectra Agrochemicals si-a propus ca in acest an sa-si extinda actvitatea pe pietele balcanice.
"In acest an dorim sa intram pe piata agricola din Bulgaria, Serbia si tarile limitrofe prin crearea unor retele de distributie si incheierea de parteneriate cu fermierii locali", a declarat pentru Ziarul Financiar Dan Popescu, directorul general al grupului Aectra.
Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 15 mil. euro, cu 25% mai mult fata de anul precedent, iar pentru anul acesta oficialii firmei estimeaza un avans de 15%.
"Cresterea cifrei de afaceri in 2006 s-a datorat in principal unei investitii de 3 mil. euro intr-un proiect de finantare a unei culturi de rapita cu preluarea productiei in contrapartida, proiect finantat de Aextra Agro Chemical in proportie de 70%", a mai spus Popescu.
Pe piata pesticidelor, compania detine o cota de 12%, principalii concurenti fiind Alcedo, Sundory, Redoxim, Glissando. Conform declaratiilor directorului de marketing al grupului, Dan Farcas, piata pesticidelor in Romania este de circa 120 mil. euro si inregistreaza cresteri anuale de 7-10%.


15-20 mil. euro intr-o fabrica de bioetanol la Braila

TCE Trei Brazi va investi 15-20 mil. euro pentru deschiderea unei unitati de productie a bioetanolului, obtinut din porumb, la Braila, a declarat ieri actionarul majoritar al companiei, Culita Tarata. "Avem un proiect de constructie a unei fabrici de bioetanol, cu o capacitate anuala de prelucrare de 190.000 tone de porumb, investitia necesitand fonduri de 15-20 milioane euro, pe care intentionam sa le obtinem din credite bancare", a afirmat Tarata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO