Eveniment

Afaceri de 6 milioane euro pentru Aversa

13.09.2004, 00:00 15

Compania Aversa Bucuresti a incheiat primele sase luni  cu o cifra de afaceri de 6 milioane euro, mentinandu-se la un nivel relativ constant fata de perioada similara a anului trecut.
Profitul companiei a fost de 15.700 euro, in crestere cu 25%.
Compania Aversa este  unul dintre cei mai importanti producatori de pompe centrifugale din Europa de Est, fiind fondata in 1882.
Pompele produse de Aversa sunt vandute atat pe piata interna, principalii clienti fiind CNE Cernavoda, APA Nova, Hidroelectrica, Termoelectrica si Petrom, cat si in Uniunea Europeana. Aversa exporta 20% din productia sa, principalele destinatii fiind Germania, Franta, Italia, Marea Britanie si Turcia. Aversa a derulat contracte si cu producatorul german de automobile BMW si cu producatorul  german de electrocasnice Bosch.
Actionarul principal al Aversa este APAPS, care detine 66,27% din capital. Actiunile sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimele tranzactii efectuandu-se la pretul de 12.000 lei pe actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de 1,95 milioane de euro.
Planul de afaceri al societatii pana in 2006 prevede o crestere anuala medie a cifrei de afaceri de 10%, in timp ce profitul net ar urma sa creasca in medie cu 15,8% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO