Eveniment

ALDE admite că încă nu a discutat cu PSD pentru a stabili propunerea comună de premier

ALDE admite că încă nu a discutat cu PSD pentru a...

Autor: Liviu Dadacus

14.12.2016, 18:06 7326

ALDE a admis, miercuri, într-un comunicat remis presei, că până în acest moment nu a purtat discuţii cu PSD pentru a stabili propunerea comună de premier, în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va discuta cu ALDE la începutul acestei săptămâni - luni sau marţi.

''Propunerea de prim-ministru pe care Alianţa Liberalilor şi Democraţilor o va sprijini în cadrul consultărilor cu Preşedintele României, după validarea mandatelor parlamentarilor, va fi stabilită după discuţia cu Partidul Social Democrat'', se menţionează în comunicatul citat.

În comunicat, ALDE menţionează că a făcut această precizare ''referitor la informaţiile apărute în presă cu privire la posibilitatea desemnării unui prim-ministru din partea ALDE cu susţinerea PNL''.
Din precizare reiese însă că propunerea de premier ''va fi stabilită'' după discuţia cu PSD, discuţie care nu a avut loc nici până miercuri seara.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut declaraţii publice atât în seara alegerilor – duminică seara - cât şi marţi, menţionând că se va întâlni cu ALDE imediat după alegeri pentru a discuta despre alianţa de guvernare şi poziţia privind susţinerea unui premier.

''Mâine (luni, n.r.) ne vedem, sigur-sigur, cu ALDE'', a spus Dragnea duminică seara. ''Azi-mâine ne întâlnim cu ALDE'', a precizat Dragnea şi marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO