Eveniment

Alegeri in Academie, un economist a fost respins

15.01.2009, 19:13 175

Lista membrilor Academiei Romane a fost completata cu inca cinci titulari si doi corespondenti, candidatura propusa de Sectia de Stiinte Economice fiind respinsa de adunarea generala a institutiei.

Noii membri titulari sunt Nicolae Breban, propus de Sectia de filologie si literatura, Ivan Singer - Sectia de stiinte matematice, Emil Burzo - Sectia de stiinte fizice, Dan Balteanu - Sectia de stiinte geonomice si Victor Giurgiu - Sectia de stiinte agricole si silvice.
Adunarea Generala de la Academie a mai decis in sedinta sa de miercuri si ca Voicu Lupei (Sectia de stiinte fizice) si Dorel Banabic (Sectia de stiinte tehnice) sa intre in randul membrilor corespondenti. Pentru aceasta sesiune de alegeri, Sectia de Stiinte Economice Juridice si Sociologie l-a nominalizat pe profesorul universitar Paul Fudulu pentru intrarea in randul membrilor corespondenti.
Fudulu (57 de ani) este profesor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, unde preda Sisteme economice comparate, Teoria economica a institutiilor si Teoria economica a religiilor, si face parte din echipa Centrului Roman de Economie Comparata si Consens, activand in cadrul sectiei de economie si religie.
El este destul de putin cunoscut in zona analistilor economici din Romania. Emilian Dobrescu, secretarul stiintific al Sectiei de Stiinte Economice din cadrul Academiei Romane, nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la respingerea candidaturii lui Fudulu.
Pana la aceste alegeri, Academia Romana avea 70 de membri titulari din care cinci sunt economisti - Tudorel Postolache, Emilian Dobrescu, Aurel Gh. Iancu, Iulian Vacarel si guvernatorul BNR Mugur Isarescu - si 89 de membri corespondenti - din care economisti sunt Gheorghe Zaman, Constantin Barbulescu si fostul ministru de finante Daniel Daianu.
Numarul de membri ai Academiei Romane este fix, acestia fiind alesi pe viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO