Eveniment

Alexandru Dumitrana, numit secretar general la Interne în locul lui Laurenţiu Mironescu

Autor: Ioana Burtea

23.05.2011, 14:45 286

Alexandru Dumitrană, care până luni a fost secretar generaladjunct al Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a fostnumit în locul lui Laurenţiu Mironescu, după ce numele acestuia aapărut în afacerile nelegale din Portul Constanţa, cercetate deDNA.

Alexandru Dumitrana va executa,începând de luni, "cu caracter temporar", atribuţiile care îireveneau lui Laurenţiu Mironescu, potrivit unui comunicat de presăal MAI.

În acest context, lui Dumitrana îiîncetează exercitarea "cu caracter temporar a funcţiei de secretargeneral adjunct" al MAI.

Ministrul de Interne, Traian Igaş,a anunţat, luni la prânz, că l-a demis din funcţia de secretargeneral al MAI pe Laurenţiu Mironescu, în urma implicării acestuiaîn fraudele din Portul Constanţa.

Ministrul Traian Igaş a anunţatdemiterea lui Laurenţiu Mironescu după ce a fost la sediulGuvernului, pentru a discuta cu premierul Emil Boc.

Senatorul PDL Mircea Banias şiLaurenţiu Mironescu, numit în funcţia de secretar general al MAI în5 ianuarie 2011, sunt suspectaţi într-un caz de evaziune fiscală cuproduse aduse în Portul Constanţa, cercetarea fiind începută deParchetul Capitalei şi declinată DNA din cauza prejudiciului, careîn două luni a atins un milion de euro, potrivit unor sursejudiciare.

Ancheta Direcţiei NaţionaleAnticorupţie are în atenţie 40 de persoane care, prin intermediulunor firme, au fost implicate în importuri nelegale de mărfuri dindiferite ţ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO