Eveniment

AmCham: Mai trebuie sa luati masuri

29.09.2004, 00:00 15

Camera de Comert Romano-Americane, AmCham,sustine ca Romania a inregistrat progrese in ceea ce priveste mediul de afaceri, dar anumite domenii au nevoie de masuri urgente pentru corelarea cu nivelul inregistrat in  Uniunea Europeana.
"Romania a facut reale progrese in ultima perioada, iar aderarea la Uniunea Europeana va urgenta si mai mult procesul de intrare in normalitate" a declarat Dan Ionescu, directorul pentru Romania al General Electric, cel mai mare grup industrial din lume.
Domeniile in care trebuie luate masuri sunt, in special, codul muncii, sistemul fiscal si sistemul de sanatate, a spus managerul de la General Electric.
AmCham este o organizatie apolitica si non-profit, fondata in 1993 de investitorii americani din Romania. In prezent, AmCham Romania numara aproximativ  200 de membri: companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri de toate marimile si din toate domeniile de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.
Presedintele Amcham Romania este Roberto Musneci, presedinte al companiei farmaceutice GlaxoSmithKline Romania. Printre companiile care fac parte din organizatie  se numara ABN AMRO,  Citibank, Coca-Cola Romania, Colgate Palmolive, General Electric, GlaxoSmithKline, Hewlett Packard, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, KPMG, Kraft Foods, Microsoft, Motorola, Philip Morris sau PriceWaterhouseCoopers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO