Eveniment

ANAF pune sechestru pe bunurile lui Robert Negoita. Deputatul spune ca nu a primit nicio instiintare

ANAF pune sechestru pe bunurile lui Robert Negoita. Deputatul spune ca nu a primit nicio instiintare
22.10.2009, 23:15 187

ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) a pus sechestrupe averea deputatului PSD Robert Negoita (foto) pentru neplata unordatorii in valoare de 28 de milioane de euro catre bugetul de stat.Agentia deruleaza in prezent o ancheta asupra obligatiilor fiscaleale deputatului, iar, potrivit ultimelor informatii, datoriile luiNegoita reprezentand neplata TVA din tranzactiile imobiliarederulate intre 2006 si 2008 se ridica la 120 de milioane delei.

"Exista un sechestru. Masurile asiguratorii se iau in timpulcontrolului financiar, care este inca in derulare. Controlul artrebui sa se incheie in perioada urmatoare", au declarat surse dincadrul ANAF.

Din totalul obligatiilor la buget calculate de Agentia Nationalade Administrare Fiscala, 76,86 de milioane de lei reprezinta TVA,la care se adauga penalitati acumulate de 43,75 milioane de lei.ANAF a pus sechestru pe conturile bancare, cladiri, birouri siterenuri detinute de Robert Negoita, bunuri care au fost inscrisein cadrul declaratiei de avere.

Robert Negoita a declarat pentru Ziarul Financiar ca nu a fostinstiintat de ancheta fiscala in curs de desfasurare. "Nu am primitnicio hartie, nicio instiintare. Asupra hotelurilor nu au niciosansa sa puna sechestru pentru ca nu sunt pe numele meu. Pentrusechestru ar fi mai multe terenuri si cateva imobile", a declaratNegoita.

Proprietar al companiei Pro Confort, impreuna cu fratele sauIonut Negoita, deputatul detine doua hoteluri in Otopeni, unul incentrul capitalei si hotelul Rin Grand Hotel, cu 1.500 de camere."Depinde de ei (ANAF - n.r.) cand vor termina ancheta. Eu nu maiactivez in zona economica de mult timp, am iesit din business. Ceamai mare parte a apartamentelor si a proprietatilor sunttransferate catre alte firme, iar eu nu am mai realizat tranzactiide ceva timp", a spus Negoita.

Fratii Negoita dezvolta si proiectul imobiliar Confort City,aflat la iesirea din Bucuresti spre Autostrada Soarelui, proiectcare cuprinde 1.600 de locuinte, din care mai mult de jumatate suntfinalizate. Deputatul a mentionat ca vanzarile din acest proiect nuau cum sa fie afectate deoarece nu detine in nume propriuapartamentele. ANAF a initiat in acest an o actiune de inspectiifiscale la persoanele care au realizat tranzactii imobiliare inperioada 2006-2008, pentru a verifica plata TVA.

In perioada 2006-2008 au fost efectuate 278.118 tranzactii cu ovaloare totala de 83,94 miliarde de lei, insa nu poate fi impusaTVA la toate tranzactiile. Potrivit legislatiei in vigoare,incepand cu data aderarii la UE, doar tranzactiile cu terenuri inintravilan si constructiile noi sunt operatiuni impozabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels