Numărul societăţilor nou înfiinţate a crescut cu 730 faţă de luna precedentă, când erau 32.550 de firmele de tip SRL-D.
Din total, cele mai multe firme debutante au fost lansate în Bucureşti (4.568 societăţi), Capitala fiind urmată de Cluj (3.885 societăţi) şi de Timiş (2.047 societăţi). De altfel, aceste trei regiuni au fost în fruntea clasamentului în fiecare an începând cu 2011, atunci când proiectul SRL-D a debutat.
Pe ultimele locuri se situează Covasna (120 societăţi), Călăraşi (135 societăţi) şi Caraş-Severin (172 societăţi).
O companie de tip SRL-D este o societate pornită de un acţionar aflat la prima afacere, care primeşte o serie de facilităţi la înfiinţarea companiei şi care poate accesa şi o finanţare de cel mult 10.000 de euro de la stat, cu obligaţia de a crea cel puţin două locuri de muncă. Firmele debutante au statut de SRL-D maximum 3 ani sau până când nu mai sunt considerate microîntreprinderi (trec de 9 angajaţi şi 2 mil. euro cifră de afaceri). Datele de la Registrul Comerţului includ însă toate companiile înfiinţate sub umbrela SRL-D-urilor, chiar şi pe acelea care şi-au pierdut acest statut.
Pe domenii de activitate, transporturile de mărfuri rutiere i-au atras cel mai mult pe debutanţii în afaceri, numărul de SRL-D-uri care urmează acest model de business ajungând la 1.456 de firme, urmate de lucrări de construcţii (1.435 de firme) şi comerţul cu amănuntul (1.205 firme).