Eveniment

APAPS reziliaza contractul de la Hidromecanica

10.10.2003, 00:00 14



Colegiul de conducere al Autoritatii pentru Privatizare a decis sa desfiinteze contractului prin care firma Alexander Company a preluat pachetul de 50,9% din actiunile societatii Hidromecanica Brasov, ca urmare a nerespectarii obligatiilor de plata asumate de cumparator.



"Luand in considerare faptul ca investitorul, Alexander Company, nu a platit doua rate succesive din pretul de cumparare a actiunilor Hidromecanica, a actionat pactul comisoriu, contractul fiind desfiintat de drept", precizeaza APAPS. Autoritatea va transmite firmei brasovene o notificare privind decizia sa, urmand sa reintre in posesia actiunilor care au facut obiectul contractului de vanzare-cumparare.



Firma Alexander Company, detinuta de omul de afaceri Alexandru Crisan, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al societatii Hidromecanica Brasov in septembrie 2001, in cadrul unei tranzactii de 8,4 mil. $. Cumparatorul s-a angajat sa plateasca 2,93 mil. $ pentru pachetul de actiuni, restul sumei fiind destinata realizarii de investitii in urmatorii doi ani.



Omul de afaceri Alexandru Crisan este cel care detine si societatea UREX Rovinari, unde un control efectuat recent a scos la iveala o evaziune fiscala de circa 35 mld. lei, potrivit directorului general al Directiei Finantelor Publice Gorj, Dumitru Udroiu. Udroiu a anuntat recent ca va depune la Parchet o plangere penala impotriva lui Crisan, pe care il acuza de evaziune fiscala. Plangerea catre Parchet va viza, conform lui Udroiu, si neplata mai multor contributii catre buget, care depasesc 50 de miliarde de lei, dupa ce patronul le-ar fi oprit salariatilor aceste sume de bani.



Alexandru Crisan a dezmintit faptul ca ar fi cercetat pentru o evaziune fiscala de circa 35 de miliarde de lei sau pentru vreo alta neregula pe linie economico-financiara.



"Aceste informatii sunt total false. La UREX Rovinari se desfasoara pana in 18 octombrie un control de fond, un control normal care vine in completarea celui efectuat anul trecut", a declarat patronul UREX Rovinari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO