Eveniment

ARIS: Investitorii straini sunt inca interesati de Romania

22.04.2009, 21:08 21

Investitorii straini continua sa fie interesati de piata romaneasca, in ciuda crizei financiare internationale, cu exceptia firmelor din industria auto, mai prudente in ceea ce priveste inceperea de noi investitii, a declarat ieri Sorin Vasilescu, director in Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS).
„Cu toate ca este criza economica, in domeniul investitiilor nu se vede decat in industria auto, in care o parte dintre companii au o abordare mai prudenta", a spus reprezentantul ARIS.
In primele doua luni ale anului, BNR a raportat investitii straine directe de 1,37 mld. euro, in crestere cu 38% fata de perioada similara din 2008, cand au fost inregistrate 995 mil. euro.
„Ne mentinem estimarea de 4,5-5 mld. euro pentru acest an, dar daca ritmul de crestere din primele doua luni ale anu­lui va continua, previziunile noastre ar putea fi depasite", a afirmat Vasilescu.
El a mentionat ca de la inceputul anului ARIS a primit 12 intentii de proiecte din partea investitorilor, reprezentand investitii de peste 700 mil. euro, care ar crea 3.000 de locuri de munca.
Domeniile principale in care investitorii sunt interesati sa investeasca in Romania sunt cel al fabricarii echipamentelor pentru energie neconventionala, materiale de constructii si IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO