Un vis îndepărtat: România poate fi în top 10 al economiilor din UE până în 2036: „Trebuie să investim în infrastructură, piaţa forţei de muncă, sănătate şi să reducem birocraţia.“

4 oct 2017 Autor: Simona Tatu

Vezi galeria foto Eric Stab, vicepreşedinte al Consiliului Investitorilor Străini: „Investitorii străini din sectorul energetic au investit 22 mld. euro în perioada 2002-2014, fiind un sector care are nevoie de investiţii semnificative periodice. Principalele trenduri din acest domeniu sunt legate de eficienţa energetică şi găsirea unor alternative la consumul energetic“. Mediafax Foto

România poate recupera decalajele faţă de ţările dezvoltate şi poate deveni una dintre cele mai puternice zece ţări din Uniunea Europeană în următorii 20 de ani, iar în acest sens autorităţile trebuie să facă investiţii în infrastructură, piaţa forţei de muncă, sănătate şi să reducă birocraţia, consideră reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

„Credem că România poate deveni una dintre cele mai puternice zece ţări din Europa până în 2036. Pentru a putea ajunge la acest obiectiv trebuie să ne îndreptăm atenţia spre trei subiecte: infrastructura, capitalul uman şi eficienţa publică şi privată, în principal reducerea birocraţiei. O creştere sustenabilă înseamnă atât creşterea consumului, cât si a investiţiilor“, a spus Eric Stab, vicepreşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) şi coordonator al grupului de lucru pentru energie, în cadrul unui eveniment pe tema economiei româneşti.

În ceea ce priveşte infrastructura, reprezentanţii FIC spun că ar trebui să se facă planuri pe perioade scurte de timp şi să se folosească în primul rând banii din fondurile europene.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2017

 
Cuvinte cheie:
FIC
, Romania
, economie
, infrastructura
, investitii
, forta de munca
, sanătate
, birocratie
, uniunea europeana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide