Eveniment

Assystem: Vom angaja peste 300 de ingineri romani pana in 2008

15.06.2006, 00:00 83

Compania de consultanta in inginerie, tehnologii si inovatie Assystem Romania, membra a grupului international Assystem, va angaja pe piata locala peste 300 de ingineri romani pana in 2008.

Assystem Romania are in prezent 170 de angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatorii trei ani pana la 500.

Potrivit oficialilor grupului, principalul motiv pentru care filiala locala isi va mari efectivele este cererea din ce in ce mai mare de consultanta pentru proiecte derulate pe piata romaneasca de clienti precum Dacia-Renault, Orange, Alcatel sau Airbuss. Compania ofera pe piata locala servicii in aeronautica, automobile, industrie, energie si telecomunicatii si are, in prezent, proiecte in patru centre situate in Bucuresti, Pitesti, Iasi si Constanta.

"Facem eforturi mari pentru a recruta oamenii de care avem nevoie, insa cred ca in Romania exista in prezent suficiente competente tehnice", a declarat Roger Coat, director general al Assystem Romania.

El a adaugat ca strategia de recrutare vizeaza colaborarea cu o firma de recrutare, participarea la targuri de joburi si parteneriate cu facultatile de profil. Potrivit lui Coat, compania isi propune pentru acest anul atingerea unei cifre de afaceri de 3,8 mil. euro, in crestere cu 58% fata de 2005, cand cifra de afaceri a fost de 2,2 mil. euro. Pentru 2008, oficialii Assystem estimeaza afaceri de 8,5 mil. euro pe piata romaneasca si atragerea, pe langa marii clienti internationali, si a unor companii locale.

Grupul francez Assystem are in prezent peste 8.000 de angajati la nivel mondial, in 17 tari europene, asiatice, nord-americane si sud-americane.

Compania a realizat anul trecut din actitivitatile din aceste state o cifra de afaceri de 568 mil. euro, in crestere cu 26,3% fata de nivelul de aproape 450 mil. euro inregistrat in 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO