Eveniment

Astral va plati actionarilor 9 mil. dolari

08.04.2005, 21:13 43

Compania Astral Telecom din Cluj va plati propriilor actionari aproape 9,3 mil. dolari (circa 7 mil. euro, pentru un pachet de 2,96% din actiuni, operatiune prin care acestia vor recupera o parte din sumele investite in ultimii ani in achizitiile de pe piata comunicatiilor, a declarat unul dintre actionarii operatorului.

"Societatea inregistreaza un cash-flow pozitiv si actionarii au hotarat sa isi recupereze sumele de bani investite in achizitiile efectuate de Astral Telecom in ultima perioada de timp, cum ar fi preluarea FX Internet, dar nu numai", a adaugat sursa citata.

Actionarii Astral au hotarat, la inceputul lunii martie, dobandirea de catre societate a unui numar de 1,572 milioane de actiuni la un pret de 168.000 de lei pe titlu, valoarea pachetului ridicandu-se la 264,1 miliarde de lei (9,3 mil. dolari).

Prin extrapolare, operatorul din Cluj poate fi evaluat la peste 310 milioane de dolari (238 de milioane de euro).

Plata se va face in lei pentru actionarii persoane fizice rezidente in Romania, iar ceilalti proprietari vor primi sumele cuvenite in echivalentul in euro sau dolari la cursul spot din ziua platii al bancii care tranzactioneaza operatiunea.

Dupa finalizarea tranzactiilor, actiunile vor fi anulate.

Operatorul clujean a finalizat zilele acestea operatiunea de preluarea a Cable Vision of Romania (CVR), divizia de cablu a RomTelecom, dupa ce la finele lunii martie a primit avizul Consiliului Concurentei.

"Valoarea tranzactiei se situeaza in jur de 8,5 milioane de dolari (6,5 mil. euro). Achizitia va consolida pozitia Astral Telecom pe piata CATV", a adaugat sursa citata.

CVR are o baza de aproximativ 50.000 de abonati. Decizia RomTelecom de a vinde CVR este parte a programului de restructurare prin care trece operatorul national de telefonie fixa.

Prin achizitia CVR, Astral Telecom continua politica de consolidare a pozitiei.

Infiintat la Cluj-Napoca in anul 1993, Astral Telecom este unul dintre cei mai importanti furnizori nationali de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania.

Operatorul a raportat in 2003 o cifra de afaceri de 1.540,5 mld. lei (circa 41 mil. euro) si un profit net de 212,4 mld. lei (5,6 mil. euro). Previziunile pentru 2004 indicau un volum al afacerilor de aproape 56 mil. euro.

Compania este controlata de fondurile de investitii Cresianco Limited - 34,35%, Dixon Investments Overseas Limited - 25,69%, Bridgecom Holdings Limited - 6,16%, Wordfield Limited - 7,16% si Dealgate Trading Limited - 1,61%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO