Eveniment

Atelierele Grivita, contract de 1,5 mil. euro cu CFR Calatori

19.02.2009, 19:32 135

Compania Ateliere CFR Grivita, controlata de Asociatia Salariatilor, a castigat un contract de 6,23 milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro) pentru modernizarea a 11 loturi de vagoane apartinand CFR Calatori.

Compania de transport feroviar a incheiat cu sase companii romanesti contracte in valoare de 10,19 milioane de lei, fara TVA (circa 2,5 mil. euro) pentru repararea a 213 vagoane de tip clasa I si clasa a II-a, bistro, etajate si salon. Atelierele CFR Grivita si-au adjudecat cel mai mare contract. Alt contract, de 1,69 milioane de lei, fara TVA, a fost atribuit firmei IRVC CFR Sirv Titu pentru doua loturi, iar Astra Vagoane Calatori, detinuta de omul de afaceri Valer Blidar, va repara opt loturi de vagoane, cu 1,36 milioane de lei, fara TVA.
Remar Pascani, controlata de Gruia Stoica, va realiza reparatii pentru doua loturi de vagoane, valoarea contractului fiind de 1,32 milioane de lei, fara TVA, iar Compania de Transport Feroviar Bucuresti a castigat un contract in valoare de 415.000 de lei, fara TVA, pentru un lot, iar firma IRV Caransebes si-a adjudecat un contract de 3570.000 de lei, fara TVA, pentru doua loturi. Astra Vagoane, Atelierele Grivita si Remar Pascani au castigat vara trecuta contracte cu CFR Calatori in valoare totala de peste 350 mil. euro.
La sfarsitul lunii trecute, seful Directiei Achizitii din CFR Calatori, Leon Barbulescu, a declarat ca respectivele vagoane vor fi supuse unor reparatii planificate care au loc o data la doi ani si care vizeaza in special servicii de intretinere.
"Contractul este incheiat pe o perioada scurta, pana la 31 martie, pentru ca inca nu s-a definitivat bugetul pe acest an", a spus la acea data Barbulescu. El a adaugat ca dupa ce compania va avea bugetul definitivat, CFR Calatori va lansa o licitatie pentru incheierea unui acord cadru pe o perioada de cativa ani in vederea reparatiilor la alte vagoane. Reparatiile sunt finantate din surse proprii ale CFR Calatori.
Luna trecuta, compania feroviara de stat a mai incheiat luna trecuta un contract de 55 mil. lei (12,8 mil. euro) cu Remarul 16 Februarie pentru modernizarea a 50 de vagoane.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO