Eveniment

Aurelian Dochia, analist financiar: Renunţarea la ultima tranşă de la FMI este un semnal că ne simţim mai bine

Autor: Ciprian Botea

06.02.2011, 18:53 47

Decizia autorităţilor de a nu mai trage ultima tranşă dinîmprumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) reprezintă unsemnal că România şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin acestacord şi a fost posibilă datorită îmbunătăţirii performanţelorbugetare din 2010 şi semnalelor că economia va ieşi din recesiuneîn acest an, consideră analistul financiar Aurelian Dochia.

"Având în vedere performanţele bugetare pe 2010 cred că se poatelua o asemenea decizie. În plus, dacă va fi mai bine în 2011, aşacum indică toate prognozele, tranşa aceasta nu mai este atât deimportantă. Tind să interpretez decizia ca fiind un semnal căRomânia este un partener de încredere deoarece FMI nu a manifestatvreo reticenţă. Dacă ar fi fost vreun derapaj în acord Fondul ar fifost destul de vocal", a comentat Dochia.

Totodată, el apreciază că tranşa nu mai era necesară încondiţiile în care rezervele valutare ale BNR erau oricum într-osituaţie foarte bună de mai multă vreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO