Eveniment

Austriecii spala rufele hotelierilor bucuresteni

06.06.2007, 20:17 26

Compania austriaca Salesianer Mietex, specializata in servicii de spalatorie si inchiriere de textile, a investit 10 milioane de euro intr-o fabrica, in Bucuresti, principalii clienti ai companiei urmand sa fie hotelurile, restaurantele si domeniul sanitar.
"In primele 15 state ale UE nu mai exista hoteluri de peste trei stele care sa realizeze aceste servicii singure. Mai mult, in acest fel isi reduc costurile si se concentreaza pe activitatea lor de baza", a declarat Victor Ioane, directorul filialei din Romania a companiei austriece.
Reprezentantii companiei au declarat ca fabrica va fi situata in cartierul Militari din sectorul 6 al Capitalei, unde compania a achizitionat un teren de 23.000 de metri patrati, dintre care 6.500 de metri reprezinta suprafata utila. Fabrica va avea initial 25 de angajati si va atinge capacitatea totala de 20 de tone pe zi de rufe spalate in cel de-al doilea an de activitate, cand compania estimeaza o cifra de afaceri de circa 4-5 mil. euro.
"Pentru a atinge capacitatea prognozata pentru acest an, respectiv de 8-10 tone pe zi, ar trebui sa incheiem contracte cu opt hoteluri din Capitala, in conditiile in care estimam ca fiecare unitate hoteliera aduna zilnic o tona de rufe de spalat", adauga Ioane.
Compania austriaca a intrat in urma cu doi ani pe piata prin intermediul lantului hotelier spaniol NH, care detine un hotel de patru stele in Capitala, iar in prezent, printre clientii sai se numara si hotelul Novotel din Bucuresti. Salesianer Mietex a investit in construirea a doua hale, insa una dintre acestea urmeaza sa fie inchiriata pe termen mediu. "Vrem sa inchiriem a doua hala pe o perioada de doi-trei ani, pana cand vom putea ajunge la capacitatea maxima a fabricii", a spus Ioane.
Salesianer Mietex a incheiat anul trecut, la nivel international, cu o cifra de afaceri de 100 mil. euro, 70% din aceasta cifra fiind realizata in Austria. "Spitalele nu vor mai investi in spalatorii proprii, ci vor externaliza achizitia si intretinerea textilelor. In acest fel, Guvernul tinteste un standard prezent deja in tarile vestice in domeniul sanitar. In plus, este mai ieftin pentru spitale", a spus Ioane.
Salesianer Mietex, infiintata in 1916, detine noua fabrici in Austria, doua in Ungaria, doua in Slovenia, una in Cehia, Slovacia si Croatia, urmand ca fabrica din Romania sa fie lansata la sfarsitul lunii iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO