Eveniment

Autostrada Soarelui, putin mai lunga

16.11.2004, 00:00 21

Inca 42 de kilometri din autostrada Bucuresti - Constanta, cunoscuta sub numele de Autostrada Soarelui, vor fi deschisi de astazi circulatiei, prin finalizarea tronsonului Lehliu-Drajna, autostrada totalizand astfel aproape 100 de kilometri. Aceasta portiune de drum a fost realizat de firma Colas din Franta.
In prezent se lucreaza si la urmatoare doua tronsoane, Drajna-Fetesti (36,8 kilometri) si Fetesti-Cernavoda (17,2 kilometri), care vor fi realizate de un consortiu format din firmele Astaldi-Italia, Max Bogl-Germania si CCCF Romania. Acesta va construi tronsonul Drajna - Fetesti si va moderniza sectiunea de drum dintre Fetesti si Cernavoda, valoarea contractelor depasind 80 mil. euro. Reabilitarea sectorului Fetesti-Cernavoda va fi finalizata in luna iunie a anului viitor.
Proiectul autostrazii are o valoare totala de aproximativ 320 mil. euro, iar lucrarile ar urma sa fie finalizate in anul 2006.
Primele doua tronsoane ale autostrazii deschise circulatiei in luna iunie a acestui an - Bucuresti-Fundulea, in lungime de 26,5 kilometri, si Fundulea-Lehliu (29,2 kilometri - au fost realizate de companiile Ital Strade si CCCF, respectiv consortiul turc Yuksel Makimsan Ener. Valoarea lucrarilor pentru cele doua portiuni s-a ridicat la 108,7 mil. euro
Lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti-Fundulea au inceput in 1991, iar pe sectiunea Fundulea-Fetesti, in 1992. Lipsa finantarii a determinat autoritatile sa opreasca lucrarile in 1997. Pana la reluarea lucrarilor au mai trecut patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO