Eveniment

Autostrada Soarelui va fi gata in 2008

15.08.2006, 19:59 13

Autostrada Bucuresti-Constanta va fi finalizata, cel mai probabil, in vara anului 2008, potrivit lui Radu Berceanu, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului.
Astfel, problemele turistilor din aceasta vara cu traficul din si spre litoral vor continua si in 2007, in conditiile in care autostrada nu va fi finalizata.
"Noi o sa incercam sa facem in asa fel incat sezonul estival din 2008 sa fie cat mai putin afectat. Dar cel din 2007 va semana, oarecum, cu cel de anul acesta in ceea ce priveste traficul", a declarat Berceanu, citat de Mediafax.
Contractele pentru constructia autostrazii au fost renegociate, iar ministerul a suplimentat investitia cu peste 28 mil. euro. Berceanu a precizat ca ministerul a scos de doua ori la licitatie serviciile de administrare a autostrazii, fara a primi insa oferte. In aceste conditii, institutia ar putea aduce modificari conditiilor impuse ofertantilor si va organiza o noua licitatie.
Circulatia pe sectorul de autostrada Drajna-Fetesti a fost deschisa in luna iunie pe un singur fir. Constructia acestui sector va necesita investitii totale de 91,5 mil. euro, 75% dintre fonduri provenind prin Programul ISPA, iar restul fiind fonduri bugetare.
Mai mult, tronsonul Fetesti - Cernavoda, care are o lungime de 18 kilometri, a fost deschis in luna iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO