Eveniment

AVAB a sesizat IGP in cazul Holiday Inn Sinaia

18.02.2003, 00:00 21

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) a sesizat Inspectoratul General al Politiei pentru tragerea la raspundere penala a reprezentantilor societatii Mara Investments, pe care ii acuza de tergiversarea preluarii de catre Autoritate a hotelului Holiday Inn Sinaia, informeaza AVAB.
"Cu noi nu se joaca nici Mara Investments si nici alti debitori. Am muncit destul de mult pentru decizia de preluare a hotelului pentru ca membrii Consiliului de Administratie al acestei societati sa-si bata joc de ea, dupa ce timp de cativa ani au bagat banii in buzunar", a declarat Ionel Blanculescu, presedintele AVAB.
El a adaugat ca institutia pe care o conduce a transmis catre Garda Financiara, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si Directia de Politie Economica din cadrul Inspectoratului General al Politiei note de constatare privind disfunctii financiare in contabilitatea firmei.
"Din analizele financiare, avem suspiciuni ca prin contabilitatea intocmita la Mara au fost incalcate anumite legi privind evaziunea fiscala si spalarea banilor", a adaugat Blanculescu, citat de Mediafax.
AVAB a anuntat, recent, ca va prelua hotelul Holiday Inn, fost Mara, din Sinaia, pentru valorificare in contul unei creante de 27,8 milioane de dolari detinuta asupra societatii Mara Investments. Creanta reprezinta un credit neperformant preluat de la Bancorex, respectiv un imprumut contractat de Mara Investments in vederea construirii complexului hotelier Mara. In anul 1999, cand AVAB a preluat responsabilitatea administrarii creditelor neperformante ale fostei Bancorex, societatea Mara Investment se afla in procedura de reorganizare  judiciara si ceruse protectie fata de debitori.
"Intrucat refuzul de predare a hotelului catre AVAB si piedicile artificial create de debitor, prin consiliul sau de administratie,  organele executive si administratorul judiciar, in procesul de luare in posesie a hotelului constituie fapte de nerespectare a unor hotarari judecatoresti, AVAB a sesizat organele competente pentru constatarea acestor fapte s tragerea la raspundere penala a celor vinovati", sustine Autoritatea.
Hotelul este clasificat la patru stele, are 138 de camere, patru sali de conferinta, piscina semi-acoperita, precum si o serie de alte facilitati.
Societatea Mara Investments a incheiat cu compania Bass Hotels&Resorts, actualmente Six Continents, un contract de franciza pe 20 de ani pentru includerea hotelului de la Sinaia in lantul hotelier Holiday Inn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO