Eveniment

AVAB mai vinde cinci societati

03.04.2003, 00:00 30

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) va scoate la vanzare prin licitatie publica, la data de 9 aprilie, cinci societati agricole din portofoliul preluat de la Fondul National de Restructurare Dunarea. Autoritatea a stabilit ca pretul licitatiei de pornire sa fie echivalent cu valoarea nominala a unei actiuni, pentru toate cele cinci societati. Suma totala pe care institutia o poate obtine, in cazul adjudecarii tuturor companiilor la pretul de pornire, se ridica la 23,1 mld. lei, aproximativ 640.000 euro.
Cea mai mare valoare, 9,1 mld.lei - 254.000 euro, este ceruta pentru societatea Soliana Independent, Constanta, la care AVAB detine 55,3% din capital. Unitatea are ca obiect de activitate producerea, industrializarea si comercializarea produselor agrozootehnice.
Un activ cu un pret de pornire mai ridicat este si Fructal Teis - Sotanga, Dambovita, cu specific pomicol. Unitatea este organizata in noua ferme de productie, iar suprafata de teren agricol se ridica la 167 de hectare. Licitatia porneste de la 6,8 mld. lei - 188.000 de euro.
Pentru Agromixt - Valea Lupului, Iasi, AVAB vrea sa obtina 4,8 mld. lei - 134.500 euro, participatia scoasa la vanzare reprezentand 33% din capitalul societatii. Firma este specializata in cresterea si ingrasarea animalelor, precum si in productia agricola vegetala.
Tot din judetul Iasi, AVAB scoate la vanzare Agricola Targu Frumos, unitate care are ca obiect de activitate cresterea si ingrasarea animalelor, precum si productia vegetala. Autoritatea detine 12% din actiunile firmei, pentru care cere doua miliarde de lei - 57.900 euro.
Pentru pachetul de 9,2% din capitalul Pomur Urvind, Bihor, AVAB solicita aproape 200 de milioane de lei - 5.200 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO