Eveniment

Averile celor mai bogati 300 de romani au ajuns la 22 mld. dolari

15.11.2006, 17:55 30

Cei mai bogati 300 de oameni de afaceri romani au o avere de circa 22 mld. $, echivalentul a 18,3% din PIB, in crestere cu 37% fata de nivelul de 16 mld. $ din 2004, potrivit Top 300, realizat de revista Capital.
Domeniul imobiliar a fost principalul motor de crestere a averilor celor aflati in top, o treime dintre cei 300 de oameni de afaceri fiind implicati in acest sector, conform datelor prezentate de reprezentantii publicatiei.
Iosif Constantin Dragan se afla pe prima pozitie in randul celor mai bogati romani, cu o avere estimata intre 1,3 mld. dolari si 1,6 mld. dolari. El are afaceri in domenii precum distributie de produse petroliere, edituri, imobiliare si transporturi.
Pe pozitia a doua in clasament, cu o avere estimata la 1,2-1,5 mld. $, se situeaza Ion Tiriac, care deruleaza afaceri in domeniile sportiv, financiar, asigurari si comert.
Gigi Becali ocupa locul trei in ierarhie, cu o avere de circa 950 mil. dolari, realizata din investitii imobiliare, industrie si sport.
Sorin Ovidiu Vantu si familia Paunescu se plaseaza pe urmatoarele doua pozitii, cu averi estimate la 830-900 mil. $, rezultate din investitii financiare, media, imobiliare, respectiv hoteluri, imobiliare, mass-media si industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO