Eveniment

Avertizarea privind spaţiul aerian ucrainean a fost extinsă, din cauza ameninţării cu rachete. Polonia şi Cehia au anunţat că închid spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti

Avertizarea privind spaţiul aerian ucrainean a fost...

Autor: Andreea Tobias

25.02.2022, 21:07 24641

Agenţia pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene a extins avertismentul pentru companiile aeriene şi alţi operatori civili de la 100 de mile marine la 200 de mile marine de la graniţa ucraineană cu Rusia, temându-se de lansarea unor rachete. 

Autorităţile europene de reglementare în domeniul aviaţiei au dublat, conform CNN, zona de avertizare din jurul Ucrainei, temându-se de „rachete cu rază medie de acţiune care pătrund în spaţiul aerian controlat".

AESA a declarat că zona extinsă ia în considerare acum „riscul reprezentat de ameninţarea lansărilor de rachete către şi dinspre Ucraina".

Între timp, Polonia şi Cehia au anunţat că închid spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat vineri că elaborează o legislaţie care va duce „la închiderea spaţiului aerian pentru companiile aeriene ruseşti".

Ministrul ceh al Transporturilor din Republica Cehă, Martin Kupka, a declarat că ţara va opri operaţiunile tuturor companiilor aeriene ruseşti pe teritoriul său începând de mâine.

„Începând de astăzi, de la miezul nopţii, oprim operarea tuturor transportatorilor aerieni ruşi pe teritoriul ceh", a scris el pe Twitter.

Joi, Marea Britanie a anunţat că interzice accesul avioanelor civile ruseşti în spaţiul său aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO