Eveniment

Avionul SMURD, cumpărat prin campania "2 la sută din impozitul pe venit", a efectuat prima misiune, la Târgu Mureş

Avionul SMURD, cumpărat prin campania "2 la sută din...

Autor: Elvira Gheorghita

18.07.2013, 13:14 1405

"Avionul a decolat în această dimineaţă şi va zbura timp de 50 de minute, aceasta fiind prima misiune a avionului SMURD. Medicii din Târgu Mureş ne-au cerut ajutorul întrucât starea pacientei este foarte gravă", a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

În avionul care a plecat spre Târgu Mureş este un echipaj de la SMURD Bucureşti, care va monitoriza starea pacientei pe toată durata zborului, a precizat Arafat.

Pacienta adusă de la Târgu Mureş la Bucureşti va fi transportată la Spitalul Fundeni, a mai spus Arafat.

Avionul SMURD a fost inaugurat în 12 iulie, aeronava purtând numele medicului Monica Cordaş, care a decedat într-o misiune în 2003. Aeronava medicală a fost achiziţionată de către Fundaţia pentru SMURD, din sumele strânse ca urmare a redirecţionării de către populaţie a 2% din impozitul pe venit, cât şi din donaţii şi sponsorizări.

Avionul este dotat cu echipamente medicale noi, fiind folosit la misiuni umanitare de salvare a pacienţilor în stare gravă, alături de elicopterele SMURD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO