Eveniment

Aviva prevede o redresare a pietei de asigurari

26.02.2004, 00:00 13



Compania de asigurari Aviva a anuntat ca intrevede semne ale imbunatatirii situatiei pe piata de asigurari europeana. Aviva a raportat o crestere cu 11% a profitului operational inregistrat in 2003, comparativ cu anul precedent.



Richard Harvey, directorul executiv al celui mai mare grup de asigurari din Marea Britanie, care opereaza sub numele Norwich Union si este parte a Aviva, a spus: "Pietele de investitii prezinta semne de redresare, iar increderea clientilor revine. Noi credem ca Aviva este cea mai bine pozitionata companie pe segmentul asigurarilor de viata din Europa pentru a profita de imbunatatirea situatiei pe piata."



Profitul inainte de scaderea impozitelor a fost de 1,9 mld. lire sterline, in comparatie cu valoarea de1,7 mld. lire sterline rapotata pentru 2002. Datele prezentate de Aviva sunt in contrast puternic cu rezultatele financiare anuntate de Prudential, a doua companie, ca marime, pe segmentul asigurarilor de viata din Marea Britanie. Prudential a raportat o scadere cu 27% a profitului obtinut, atingand un nivel de 794 milioane lire sterline.



Rezultatele anuntate de Aviva confirma estimarile pe care compania le facuse in cursul lunii, estimari care depaseau cu 12% previziunile analistilor.



Reprezentanti ai companiei au declarat, luna trecuta, ca vanzarile globale de asigurari de viata impreuna cu produsele oferite pentru economisire in vederea pensionarii au totalizat 2,37 mld. lire sterline, vanzarile slabe din Marea Britanie fiind compensate de cele din restul Europei.



Aviva a mai anuntat ca o crestere cu 5% a valorii dividendelor pe actiune, pana la 24,15 pence, se incadreaza, de asemenea, in previziunile companiei, cresterea respectiva urmand sa fie platita din castigurile de 53,2 pence/actiune inregistrate de actiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO