Eveniment

Azomures a preluat Chimpex Constanta

06.10.2004, 00:00 93

Producatorul de ingrasaminte chimice Azomures Targu - Mures a devenit actionarul majoritar al operatorului portuar Chimpex Constanta, in urma preluarii a unui pachet de peste 2 milioane actiuni, reprezentand 74,3% din capitalul social al companiei. Azomures este si unul din partenerii comerciali ai Chimpex. Valoarea nominala a unei actiuni Chimpex este de 25.000 lei, la acest pret, pachetul respectiv valorand peste 51 miliarde de lei.
Actiunile Chimpex sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri perfectandu-se la pretul de 22.500 lei/actiune. In aceste conditii, valoarea de piata a pachetului preluat de Azomures este de 45,9 miliarde de lei. Capitalizarea bursiera a companiei este de 61,8 miliarde de lei(1,5 milioane de euro).
Preluarea actiunilor a avut loc prin novatie, un act juridic prin care toate drepturile si obligatiile fostului actionar majoritar al Chimpex, societatea Rompac International SA. Reprezentantii Azomures nu au putut fi contactati pentru detalii.
Chimpex este una din cei mai mari opertori portuari din zona Portului Constanta, cu o cifra de afaceri anul trecut de 274,1 miliarde de lei. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO