Eveniment

Băsescu îl atacă pe Isărescu: E uşor să dai din gură la televizor!

Băsescu îl atacă pe Isărescu: E uşor să dai din gură la televizor!

Autor: Iulian Anghel

26.05.2011, 23:47 1640

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat ieri direct peguvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, afirmând că, înaintede a da lecţii despre guvernare, ar trebui să intre în arenă,pentru că, spune şeful statului, una este să "dai din gură latelevizor" şi alta să-ţi asumi "o responsabilitate la vârf".

Băsescu nu a pronunţat numele guvernatorului, dar toată lumea aştiut despre cine este vorba.

Declaraţiile acide ale preşedintelui vin la doar o zi după ceguvernatorul Isărescu criticase de faţă cu premierul Emil Boc ceeace el a numit "bâlbele" Guvernului în adoptarea unor politicieconomice care în opinia sa au prelungit recesiunea. Pe un toniritat, preşedintele a reînnoit ieri o invitaţie care se tot repetăde ceva ani, anume ca oameni din BNR sau din mediul de afaceri dela vârf să vină şi să-şi asume funcţii executive şi să înceteze sămai dea lecţii de pe margine.

"BNR e un continuu profesor. Ia întrebaţi pe vreunul din ei dacăvrea să fie ministru al finanţelor sau prim-ministru. Sunt foartemulţi care preferă să dea lecţii. Vă pot enumera vreo zece oamenideştepţi, îi dau ziariştii parcă citează din Biblie, dar ia să vinăministru al finanţelor! E foarte uşor să dai din gură", a susţinutşeful statului.

Răspunsul BNR a fost sec, fiind transmis de consilierulguvernatorului Adrian Vasilescu: guvernatorul BNR a fost şiprim-ministru (între 1999-2000, când Băsescu era ministru altransporturilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO