Eveniment

Băsescu propune introducerea sechestrului pe bunuri din prima fază a anchetei

Autor: Gabriel Pecheanu

07.03.2011, 14:44 27

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, la bilanţulMinisterului Public, că se impune introducerea dreptuluiprocurorului de a pune sechestru pe bunurile celui pe care îlsuspectează, încă din prima fază a anchetei, pentru ca ceianchetaţi să nu-şi transfere bunurile altor persoane.

"Este extrem de important ca cei care încalcă legea să ajungăacolo unde le este locul, să fie condamnaţi, să ajungă înînchisoare. Dar de egală importanţă este recuperarea pagubei. Fărărecuperarea pagubei, victoria insituţiilor statului nu va ficompletă niciodată, iar aici trebuie să gândim dacă nu cumva înanumite dosare, prin lege, putem stabili sechestrarea bunurilorîncă de la momentului începerii urmăririi penale, pentru că, peparcursul procesului, am observat, toţi cei care au probleme îşitransferă proprietăţile pe alte nume şi nu mai ai pe ce punesechestru la sfârşit", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că această variantă trebuie analizată deMinisterul Justiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO