Eveniment

BCR mareste dobanzile la depozitele in dolari

16.06.2005, 20:33 80

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ieri majorarea dobanzilor platite la depozitele clientilor constituite in dolari cu 0,25 pana la 0,75 puncte procentuale, aliniindu-se la tendinta de pe pietele internationale.

Noile niveluri de dobanda fixa se aplica la toate noile depozite constituite in dolari incepand cu data de 15 iunie.

"Am crescut dobanzile la depozitele in dolari, intrucat aceasta este tendinta inregistrata pe piata monetara internationala si ni se pare normal ca si clientii BCR sa beneficieze de aceasta evolutie", a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al bancii.

BCR ofera astfel o dobanda de 4,25% pe an la depozitul Comod BCR cu scadenta la 24 de luni. Pentru termenele mai scurte (cuprinse intre unul si doi ani) dobanda variaza intre 3,25% si 4,10% pe an. Banca nu percepe comisioane la lichidarea depozitului in numerar sau prin transfer bancar la scadenta.

BCR ofera dobanzi mai mari la depozitele constituite pe termene mai lungi, atat la valuta, cat si la lei. Aceasta se inscrie in politica bancii de stimulare a economisirii pe termene cat mai lungi, in conditiile in care in prezent perioada medie de constituire a unui depozit bancar este de trei luni. Termenele reduse pe care sunt constituite depozitele contrasteaza cu scadentele tot mai lungi pe care sunt cerute creditele.

Astfel banca ofera dobanzi variabile de pana la 9,5% pe an pentru depozitele constituite pe termene de 18 luni, in timp ce depunerile pe scadente reduse (una-trei luni) sunt remunerate cu dobanzi apropiate de 7%. BCR ofera, de asemenea, si certificate de depozit cu discount, la care plateste dobanzi de 3,8% la dolari si 9,5% la lei pentru scadenta de un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO