Eveniment

Becali: Mi-e frica de Popoviciu si nu mai vreau sa fiu arestat

05.06.2009, 00:00 138

Finantatorul Stelei Gigi Becali s-a prezentat ieri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in calitate de martor in dosarul privind tranzactionarea terenului din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie, in care este cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu, potrivit Mediafax.

Becali a venit insotit de avocatul lui, finantatorul echipei Steaua raspunzand unei citatii emise de procurori.
Dupa intalnirea care a durat aproximativ o ora, Becali a declarat ca le-a spus procurorilor ca nu va mai face nicio declaratie in legatura cu plangerea inaintata anchetatorilor in urma cu cativa ani fata de Popoviciu, finantatorul echipei Steaua adaugand ca nu mai doreste sa fie arestat. Intrebat daca este in continuare de parere ca arestarea sa a fost cauzata de aceasta plangere, Becali a raspuns afirmativ. Finantatorul Stelei a fost arestat la inceputul lui aprilie pentru 29 de zile, dar a fost eliberat dupa 14 zile de arest.
Totodata, intrebat daca ii este frica de Puiu Popoviciu, Becali a raspuns afirmativ, precizand ca acesta are foarte multe relatii, despre care a spus ca „ajung pana la Dumnezeu".
Becali a depus o sesizare in 2000 in legatura cu terenurile Universitatii de Agronomie pe care fostul rector Ioan Alecu le-ar fi introdus in contractul de asociere cu omul de afaceri Puiu Popoviciu in cadrul proiectului Banesa. „Am depus-o pentru ca eu am avut o oferta mai buna decat a lui Popoviciu si au ales-o pe a lui. Cand am cerut explicatii, le-am trimis o hartie oficiala si nu am primit niciun raspuns. Atunci am hotarat sa fac reclamatie", a declarat Becali pentru Gandul imediat dupa ce Popoviciu a fost retinut la jumatatea lunii martie pentru 24 de ore. Dupa punerea sa in libertate, Popoviciu a fost intrebat daca ii este frica de George Becali si a raspuns: „Becali raspunde de ale lui, eu nu ma bag in afacerile lui, dar vad ca el in ale mele da".
Gabriel Puiu Popoviciu este considerat unul dintre cei mai bogati romani, afacerile sale derulandu-se in sectoare precum imobiliar, hotelier, mobila sau restaurante, insa este extrem de discret, evitand aparitiile publice. Fiul profesorului veterinar Bogdan Popoviciu din cadrul Universitatii de Agronomie, Popoviciu este unul dintre cei mai puternici si discreti oameni de afaceri locali, asocierile sale cu mediul politic si de business fiind multiple.
Dosarul privind tranzactionarea terenului din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie a fost deschis in 2005-2006, fiind cercetati penal Ioan Alecu si Gabriel Popoviciu, care au primit, in 14 februarie 2008, NUP de la Parchetul instantei supreme, insa cauza a fost redeschisa de DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO