Eveniment

Berceanu anunţă taxe pe autostrăzi din vara lui 2011: 3 sau 4 euro/100 km

Berceanu anunţă taxe pe autostrăzi din vara lui 2011: 3 sau 4 euro/100 km
07.07.2010, 17:37 20

Circulaţia pe autostrada A2 între Cernavodă-Constanţa (51 km) şicentura ocolitoare a oraşului Constanţa (22 km) ar putea deschisăîn luna iunie 2011 la o singură bandă pe sens, deşi lucrările ar fitrebuit să fie finalizate integral, potrivit unui anunţ al lui RaduBerceanu, ministrul Transporturilor. În plus, ministrul a declaratcă tot din vara anului 2011 şoferii ar putea să plătească taxepentru a circula pe autostrăzi, potrivit unei decizii a ComisieiEuropene, care să fie folosită strict pentru întreţinere şireparaţii.

Banii vor fi folosiţi pentru întreţinerea autostrăzilor.

Autorităţile române lucrează la o strategie privind taxareaporţiunilor de autostradă aflate pe coridorul IV pan-european,document care va fi transmis Comisiei Europene, a declaratBerceanu,

Contractele pentru construirea tronsoanelor de autostradăCernavodă-Medgidia (19,2 km) şi Medgidia- Constanţa (31,8 km) aufost semnate în mai 2009 şi aveau prevăzut ca termen de finalizateiunie 2011. Noul termen de finalizare integrală a lucrărilor estesfârşitul anului 2011.
"Chiar dacă pe ultima porţiune la care se lucrează acuma Cernavodă- Medgidia, Medgidia - Constanţa şi centura ocolitoare a Constanţeidata de finalizare a acestei porţiuni este la sfârşitul anului2011, noi am discutat cu constructorii ca în iunie 2011 să secircule măcar pe o bandă şi după aceea să se finalizeze spresfârşitul anului", a declarat Berceanu, aflat într-o vizită laşantierul podului de la Calafat-Vidin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO