Eveniment

Blidar angajeaza 200 de oameni la Arad

08.06.2010, 23:02 61

Omul de afaceri Valer Blidar, proprietarul companiei AstraVagoane Calatori, va angaja 200 de oameni la fabrica din Arad intoamna, pentru demararea productiei de tramvaie.

"Am pregatit fabrica pentru inceperea constructiei prototipuluide tramvaie in iulie. La aproape 6 mil. euro s-a ridicat investitiain aducerea liniilor de fabricatie din Germania si in modernizareaspatiului", a declarat industriasul Blidar, care a reusit sadezvolte un grup de companii cu venituri de cateva zeci de milioanede euro din productia de vagoane de calatori si care a intratrecent pe piata de tramvaie, cu un potential de 2,5 miliarde deeuro, echivalentul a 1.000 de tramvaie. Pe piata, pretul mediu alunui tramvai este de 2,5 mil. euro.

Blidar a incheiat anul trecut un parteneriat cu Siemens,constructorul german de material rulant, in vederea fabricarii unuimodel de tramvai, care va fi denumit Imperio. Astra Vagoane Arad amai colaborat cu Siemens pentru constructia ramelor diesel laSageata Albastra, livrata catre CFR Calatori. "In prezent lucram cu40 de specialisti, dar din noiembrie vom angaja 200 de oameni. Avemnevoie in total de 400 de oameni pentru a produce 35-40 de tramvaiepe an", a spus Blidar. In fabrica din Arad, care ocupa o suprafataconstruita de 3 hectare, se produc si subansambluri pentruvagoanele Astra Vagoane Calatori.

Omul de afaceri a precizat ca dupa ce va fi gata prototipulImperio va putea participa la licitatiile administratiilor dinmarile orase din tara. De asemenea, partenerul Siemens se va ocupade comenzile de peste hotare.

Legat de situatia economica actuala, Blidar este de parere caeconomia va continua sa mearga in declin pana cand rata somajuluiva ajunge la doua cifre.

"Reducerea salariilor la bugetari era necesara si obligatorie.De asemenea, se impune si reducerea numarului acestora. Nu sunt deacord insa cu reducerea pensiilor." Blidar mai detine pe langaAstra Vagoane Calatori (65 mil. euro cifra de afaceri in 2008)firmele Astra Vest, Sirv Titu, Marmura Bucuresti si TristarBucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO