Eveniment

Bucurestiul a urcat 33 de pozitii in topul destinatiilor de afaceri

25.10.2007, 18:20 14

Bucurestiul ocupa pozitia 25 in topul E-REGI al celor mai atractive destinatii de afaceri realizat de compania de administrare a fondurilor LaSalle Investment, in urcare cu 33 de pozitii fata de acelasi index realizat anul trecut.
"Bucurestiul are cea de-a patra economie, ca marime, din Europa Centrala si de Est si se transforma in principalul hub financiar si de afaceri din Europa de Sud-Est", apreciaza analistii LaSalle Investment. E-REGI (European Regional Economic Growth Index) este o analiza care ia in calcul 14 factori legati de perspectivele de crestere economica, starea materiala a locuitorilor si evolutia mediului de afaceri.
Evolutia pozitiva a Capitalei este pusa in special pe baza performantelor de pe piata fortei de munca, Bucurestiul avand totodata previziunile cele mai favorabile referitor la cresterea angajarilor si a Produsului Intern Brut.
"Serviciile private si manufacturiere se extind rapid si, sustinute de investitiile locale si straine, estimam ca dezvoltarea puternica a serviciilor financiare, de telecomunicatii, IT si BPO (Business Processes Outsourcing) va alimenta economia Bucurestiului si in urmatoarea perioada", se arata in analiza.
Studiul analizeaza un numar de 91 de orase din Europa, topul fiind condus de catre Londra, Munchen, Paris si Dublin, in timp ce la partea opusa a clasamentului se regasesc orasele Genoa, Napoli si Palermo. Analiza plaseaza Bucurestiul in urma unor orase precum Varsovia (pozitia 19) sau Amsterdam (20), dar inaintea altor capitale din regiune, precum Praga (36), Sofia (59) sau Budapesta (62).
Toate orasele cuprinse in studiu au o populatie de peste 500.000 de locuitori, iar principalele surse folosite pentru realizarea analizei sunt Eurostat si Economist Intelligence Unit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO