Eveniment

Business MAGAZIN. Cine este Vanya Panayotova, director general al L’Oreal România & Adria-Balkans şi ce părere are despre România

Autor: Andra Stroe

06.05.2024, 15:00 143

Crescută pe malul Mării Negre, dar nu în România, ci la graniţă, în Bulgaria, pentru Vanya Panayotova, General manager L’Oreal România & Adria-Balkans, traiul în ţara noastră nu a venit cu un şoc cultural major, ci cu oportunitatea de a vedea cum cele două pieţe evoluează în tandem. Cu toate acestea, executiva spune că „avem tendinţa de a compara şi de a concura, în timp ce am putea beneficia mult mai mult dacă ne-am uni forţele în domenii sociale, culturale şi economice”. Cum se desfăşoară agenda sa ca expat într-o ţară vecină cu cea natală?

 

„Am venit pentru prima dată în România la sfârşitul anilor ‘90 pentru o călătorie de afaceri. Primele mele impresii au fost destul de mixte. Bucureştiul, în acea perioadă, mi s-a părut un oraş cu o atmosferă liniştită, dar melancolică, ceea ce contrasta puternic cu spiritul minunat al oamenilor, în special al tinerilor pe care i-am întâlnit. Astfel, oamenii, împreună cu oportunităţile de afaceri pe care România le oferă, au fost principalele motive pentru a accepta relocarea mea în Bucureşti în 2004”, povesteşte executiva cu origini bulgăreşti. De atunci, a locuit în România timp de peste un deceniu, în trei intervale:  2004-2006, 2010-2012 şi din 2017 până în prezent. „Este uimitor cât de mult s-a dezvoltat România în aceşti ani. Bucureştiul a devenit un oraş mult mai modern, vibrant şi plin de surprize frumoase. Îmi place faptul că multe clădiri vechi au fost restaurate şi îmi plac şi parcurile din Capitală. De-a lungul timpului petrecut aici, am observat că oamenii au devenit din ce în ce mai deschişi, mai toleranţi şi mai incluzivi.”

Fiind originară din Bulgaria, o ţară vecină, Panayotova spune că există multe asemănări între cele două ţări şi între locuitorii lor, de la istorie la mentalitate, obiceiuri, tradiţii, cultură şi aşa mai departe, dar notează că există şi „diferenţe unice observabile în felul în care trăim viaţa de zi cu zi. Cu toate acestea, ceea ce nu încetează să mă surprindă este cât de puţin continuăm să ne cunoaştem reciproc,  în special din punct de vedere cultural, mai mult decât orice altceva, fiind ţări vecine. Avem tendinţa de a compara şi de a concura, în timp ce am putea beneficia mult mai mult dacă ne-am uni forţele în domenii sociale, culturale şi economice”.

Cine este Vanya Panayotova, director general al L’Oreal România & Adria-Balkans şi ce părere are despre România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO