Eveniment

Businessmenii din Bucureşti se duc la Balchik să joace golf

Businessmenii din Bucureşti se duc la Balchik să joace golf

Autor: Razvan Voican

19.09.2011, 00:00 1431

Echipa formată din Alessandro Gallinella, director comercial la BNP Paribas Real Estate şi Christian Busch, director general al companiei de leasing operaţional Arval (membră tot a grupului BNP Paribas), a câştigat a doua ediţie a turneului de golf organizat în week-end la Balchik - International Golf Tour Intesa Sanpaolo la secţiunea "amatori".

La "profesionişti" a învins echipa formată din fostul tenisman Dinu Pescariu şi Val Dănescu, un tânăr jucător de golf. Cele două echipe câştigătoare vor participa la finala care va fi organizată la Milano.

Printre participanţii la turneul din Bulgaria care a strâns 36 de jucători, români şi străini, s-au numărat Liviu Sfrija, preşedintele Henkel România, Dan Pazara, directorul de comunicare al Petrom, şi Ionuţ Dumitrescu, unul dintre fondatorii Eurisko.

Golful tinde să devină un sport tot mai la modă în comunitatea corporatistă din România, numărul jucătorilor fiind în creştere de la an la an. Infrastructura necesară se dezvoltă însă mai lent.

Competiţii de golf organizează şi ING Bank şi Banca Transilvania, ai căror şefi Mişu Negriţoiu, respectiv Robert Rekkers sunt doi jucători pasionaţi. Ambele bănci preferă terenul de la Pianu de Jos, judeţul Alba, la clubul Paul Tomiţă - considerat singurul cu adevărat profesionist din România. Distanţa faţă de Bucureşti şi drumul dificil fac însă ca mulţi jucători din Capitală să prefere să meargă în Bulgaria, unde au fost construite deja trei terenuri profesioniste, cu 18 găuri.

Pe lângă latura sportivă, turneele de golf organizate de bănci sunt şi formule de strângere a relaţiilor sau de apropiere de mari clienţi. De asemenea, reunirea mai multor oameni de business şi bancheri poate facilita aranjarea unor tranzacţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO