• Leu / EUR4.9448
  • Leu / GBP5.7408
  • Leu / USD4.7348
Eveniment

Cât costă o minivacanţă romantică de Ziua Îndrăgostiţilor

Cât costă o minivacanţă romantică de Ziua Îndrăgostiţilor

Autor: Mona Scarisoreanu

12.02.2017, 14:32 175

„În acest an, de Valentine's Day, cuplurile preferă city break-urile cu avionul în oraşe din Europa sau să viziteze România cu maşina. Astfel, Roma, Paris, Praga, Veneţia, Londra, Amsterdam, Barcelona şi Florenţa sunt cele mai căutate destinaţii externe de Ziua Îndrăgostiţilor. Pentru cei care preferă să petreacă în ţară ziua de 14 februarie, în topul preferinţelor se află Sibiu, Braşov, Valea Prahovei şi Sighişoara. De remarcat faptul că avem o creştere cu 20% a cererii pentru Valentine's Day în acest an”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, Director Naţional de vânzări la TUI TravelCenter/Eurolines.

De exemplu, trei nopţi de cazare, cu mic dejun şi bilet de avion costă la Paris 359 de euro/persoană, la Roma 189 de euro/persoană, la Veneţia 299 de euro/persoană şi la Praga şi Viena 285 de euro.

Un sejur de două nopţi la Predeal, cazare cu mic dejun, cină festivă şi acces la saună, jacuzzi şi fitness, costă 215 lei/persoană, în vreme ce la Sinaia este 269 de lei/persoană. Cei care aleg să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor la Sibiu, pentru pachetul care include două nopţi de cazare cu mic dejun, trebuie să scoată din buzunar 205 lei/persoană. Iar la Sighişoara un sfârşit de săptămână romantic, cazare cu mic dejun şi o cină, la un hotel de cinci stele, inclusiv acces la centrul SPA costă 385 de lei/persoană.

Reprezentanţii agenţiei de turism Happy Tour susţin că marile oraşe europene, dar şi Balvanyos (Ungaria), Sibiu sau Râşnov se află în topul preferinţelor celor care vor călători de Ziua Îndrăgostiţilor.

„De Valentine`s Day cele mai multe solicitări au fost pentru oraşele europene, cunoscute pentru atmosfera lor romantică, precum Roma, Florenţa, Veneţia, Paris, Barcelona sau Londra. Tarifele pentru un city break într-un oraş din Italia, de exemplu, pornesc de la 187 de euro de persoană şi includ biletul de avion, trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Daniela Toncu, Head of Leisure Department la Happy Tour Group. De exemplu, o minivacanţă de trei nopţi la Barcelona, la un hotel de trei stele, cu avionul, costă 309 euro/persoană, aproape tot atât cât la Londra (299 de euro/persoană).

Daniela Toncu mai spune că, destinaţiile cele mai solicitate în ţară sunt cele din Transilvania. „Cei care au preferat România au ales destinaţii precum Balvanyos, Sibiu sau Râsnov, oraşe pitoreşti care pot fi cadrul perfect pentru Valentine`s Day. În funcţie de hotelul ales, turiştii pot beneficia de acces la centrele spa, pentru relaxare sau terapii speciale cum este cea de purificare cu argila albastră de Transilvania în baie cu vapori, sau de cine romantice alături de persoana iubită”, spune Daniela Toncu, Head of Leisure Department Happy Tour Group.

De exemplu, trei nopţi la Balvanyos, cazare cu mic dejun costă 149 de euro/persoană, iar patru nopţi la Râşnov 312 lei/persoană.

Potrivit reprezentanţilor Eximtur, cele mai multe vânzări le-au avut pentru Băile Felix, la hoteluri de patru şi cinci stele, Predeal, Sinaia, Băile Herculane şi Vatra Dornei, fiind înregistrate creşteri cu aproximativ 20% faţă de anul trecut. Preţurile încep de la 200 de lei/pachet de două nopţi/persoană la unităţile de trei stele, de la 350 de lei/pachet de două nopţi la unităţile de patru stele şi ajung la 670 de lei la cele de cinci stele, preţ în care sunt incluse demipensiunea, cina romantică, o terapie spa şi accesul la aqua park.

O altă variantă este staţiunea Mamaia, unde un sejur de două nopţi, cazare cu mic dejun, cină romantică şi acces la centrul SPA costă 325 de lei/persoană.

„Cu ocazia Valentine’s Day, cele mai multe solicitări sunt cele de tip city break, cu transport avion, preponderent hoteluri de patru şi cinci stele. Ofertele sunt personalizate şi se realizează numai la cererea turiştilor”, spune Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Câteva exemple de rezervări deja efectuate la Paralela 45 cu această ocazie sunt, evident, cele pentru destinaţiile romantice din Europa: Veneţia, de la 900 de euro/două persoane, Verona, de la 830 de euro/două persoane, Lisabona, de la 700 de euro sau Madrid, de la 730 de euro/două persoane.

În privinţa excursiilor interne, cele mai căutate au fost la Predeal (345 de lei/două nopţi/persoană) şi la Sinaia (247 de lei/două nopţi/persoană).

Luna februarie aduce, odată cu celebrarea Zilei Îndrăgostiţilor, şi o creştere a rezervărilor online faţă de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. HotelGuru.ro preconizează faptul că în a doua parte a lunii februarie gradul de ocupare a unităţilor de cazare va creşte considerabil, depăşind 70%-80% în zonele turistice. Întrucât anul acesta Valentine‘s Day este într-o zi de marţi, conform estimărilor HotelGuru.ro vârful de ocupare hotelieră va fi în weekendul 23-25 februarie, adică de Dragobete, urmat de weekendul 17-19 februarie.

Pentru ca sejurul de Ziua Îndrăgostiţilor să fie cât mai deosebit, hotelierii au pregătit pachete SPA & wellness, dar şi servicii suplimentare (şampanie în cameră, cină specială, plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai). Cele mai multe cupluri plănuiesc un sejur de două nopţi, iar bugetul alocat pentru cazarea în România se încadrează între 400 şi 600 de lei/două nopţi, două persoane.

Printre cele mai romantice destinaţii interne alese de români, se numară Sibiu, Sighişoara, Alba Iulia, Ţinutul Conacelor - Covasna şi Valea Prahovei.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online, care are listate 1.800 de unităti de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unităţi de cazare din toată Europa, afişate pe site.

La rândul lor, reprezentanţii Vola.ro - cea mai mare agenţie de turism online din România - spun că peste 40% dintre pachetele de city break şi biletele de avion vândute în perioada 1 ianuarie - 8 februarie 2017 au perioada de călătorie în „luna iubirii”, mare parte dintre acestea fiind pachete-cadou pentru Ziua Îndrăgostiţilor sau Dragobete.

Raportat la anul 2016, numărul biletelor de avion şi al city break-urilor rezervate pentru „luna iubirii” a înregistrat o creştere de 20%.

„Sejururile sau biletele de avion oferite drept cadou de Valentine’s Day sunt în plină ascensiune. Observăm creşteri de două cifre de la an la an şi încercăm să încurajăm această evoluţie. Anul acesta, spre exemplu, oferim o reducere de 30 de euro la fiecare city break achiziţionat. Trendul vacanţelor-cadou în această perioadă este încurajat şi de reducerile Early Booking, introduse de agenţiile de turism şi de companiile aeriene.” a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Şi Air France KLM oferă, până pe 14 februarie, reduceri de până la 30% pentru fiecare două bilete cumpărate. Cinci destinaţii exotice se bucură de preţuri avantajoase: Hong Kong – de la 449 de euro, Panama – de la 479 de euro, Kuala Lumpur – de la 589 de euro, Mauriţius – de la 679 de euro şi Windhoek, Namibia – de la 729 de euro.

Preţurile de mai sus sunt valabile pentru pachete de câte două bilete cumpărate. Campania ofertelor Duo este valabilă până pe 14 februarie, iar biletele pot fi achiziţionate de pe www.klm.ro, www.airfrance. ro şi de la agenţiile partenere. Tarifele sunt disponibile doar pentru clasa Economy. Călătoria poate fi efectuată până pe 14 decembrie 2017, exceptând perioada 30 iunie - 12 iulie 2017.

Şi, nu în ultimul rând, CFR Călători pune în vânzare bilete la jumătate de preţ pentru zilele de 14 şi 24 februarie 2017: „IR Special / Oferta pentru 2”, ofertă specială pentru Valentine`s Day şi Dragobete.

Reducerea de 50% din tariful biletului întreg este valabilă pentru călătoria la clasa 1 şi a 2-a, se acordă la achiziţionarea a două bilete pentru acelaşi tren InterRegio şi este disponibilă exclusiv la casele de bilete din staţiile CFR. Oferta este valabilă la trenurile dintr-o anexă afişată pe site-ul www.cfrcalatori.ro, nu se cumulează cu alte oferte, iar tariful de rezervare a locului se achită integral, se arată într-un comunicat al transportatorului feroviar public de călători.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9448
Diferență: -0,0263
Ieri: 4.9461
Azi: 4.7348
Diferență: 0,1311
Ieri: 4.7286
Azi: 5.7408
Diferență: 0,5605
Ieri: 5.7088
Azi: 4.9342
Diferență: 0,0629
Ieri: 4.9311