Eveniment

CE a decis de principiu să lanseze o procedură de infringement împotriva Franţei ca urmare a repatrierii romilor

29.09.2010, 16:27 28

Comisia Europeană a luat, miercuri, decizia de principiu de adeschide o procedură de infringement pentru nerespectarealegislaţiei europene după recentele repatrieri controversate aleromilor, a anunţat comisarul european pentru Justiţie, VivianeReding, relatează AFP citată de Mediafax.

"Am decis să lansăm o procedură de infringement", a declaratReding la Bruxelles, pentru postul francez de televiziune France24.

Motivul invocat este că "Franţa nu a transpus în legislaţia sagaranţiile procedurale" prevăzute pentru cetăţenii europeni încadrul unei directive din 2004 privind libera circulaţie în UniuneaEuropeană.

Aceste garanţii se referă în special la normele care trebuierespectate în cadrul repatrierii cetăţenilor UE în ţările deorigine, aşa cum s-a întâmplat cu recentele repatriericontroversate ale romilor români şi bulgari de către Franţa. Citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO