Eveniment

Ce spun viitorii consilieri ai Primariei

17.06.2008, 19:30 14

Noii consilieri alesi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti asteapta sa discute cu primarul general ales Sorin Oprescu, inainte de a se pronunta asupra proiectului Esplanada, care este sustinut de actualul primar general Adriean Videanu (PD-L).
Dan Meran, primul pe lista de consilieri ai Partidului National Liberal, a spus ieri pentru ZF ca va sustine dezvoltarea unui proiect pe terenul din zona Bibliotecii Nationale, insa acesta nu trebuie sa fie neaparat o cladire de birouri, ci si un proiect socio-cultural de care Bucurestiul ar avea nevoie.
"Ca membru in comisia de urbanism a CGMB eu nu am fost de acord cu unele 'accese' din acest proiect - blocurile foarte inalte. Nu cred ca in Capitala este nevoie de asa ceva", a spus Meran. Consilierii liberali urmeaza sa se intalneasca cu primarul ales, Sorin Oprescu inainte de a decide asupra proiectului.
Doru Giugula, consilier PSD, spune ca nu este la curent cu planurile lui Sorin Oprescu de a transforma proiectul Esplanada intr-un parc. "Eu nu sunt de acord cu proiectul lui Liviu Negoita si Adriean Videanu, dar nu cunosc proiectul lui Oprescu. Daca acesta este in interesul bucurestenilor, il vom vota", a spus Giugula.
Actualul viceprimar general Razvan Murgeanu (PD-L) considera ca proiectul prezentat de TriGranit este bun, in folosul bucurestenilor, iar construirea unui parc, asa cum a anuntat Oprescu, ar dura prea mult pana sa devina functional.
El a aratat si ca situatia juridica a terenurilor din zona este complicata, multe parcele fiind revendicate, in vreme ce altele se afla in proprietatea guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO