Eveniment

Ce spune preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, despre Vladimir Putin: Putin este într-o formă mai bună ca niciodată. O să răcească după ce ne îngroapă pe toţi

Ce spune preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko,...

Autor: Ştefan Stan

19.03.2022, 15:02 33516

Preşedintele rus Vladimir Putin este sănătos, întreg la minte şi "într-o formă mai bună ca niciodată", a declarat aliatul său apropiat, preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, într-un interviu acordat postului de televiziune japonez TBS.

"El şi cu mine nu ne-am întâlnit doar ca şefi de stat, suntem în relaţii de prietenie", a declarat Lukaşenko într-o înregistrare a interviului împărtăşită de agenţia de presă de stat BelTA. "Sunt absolut la curent cu toate detaliile sale, în măsura în care este posibil, atât de stat, cât şi personale".

Rusia a folosit Belarus ca punct de pregătire pentru invazia din Ucraina la 24 februarie.

Liderii occidentali au sugerat că Putin a făcut o eroare de calcul costisitoare prin lansarea asaltului militar asupra Ucrainei, unde forţele ruseşti au suferit pierderi grele, iar avansul lor a stagnat în mare parte în ciuda superiorităţii lor aparente.

Premierul britanic Boris Johnson a sugerat că Putin este "iraţional", iar premierul olandez Mark Rutte l-a descris ca fiind "total paranoic".

Dar Lukaşenko a respins ideea că Putin, care are 69 de ani, nu se află la apogeul puterilor sale.

"Occidentul, şi voi, ar trebui să vă scoateţi din cap această prostie, această ficţiune", i-a spus el intervievatorului.

"Putin este absolut în formă, este mai în formă ca niciodată ... Este o persoană complet sănătoasă, sănătoasă, sănătoasă din punct de vedere fizic - este un atlet."

"Aşa cum se spune aici - o să răcească după ce ne îngroapă pe toţi".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO